Úvod Lifestyle Cestování Výpravy s lamami napříč Alpami
CestováníDěti

Výpravy s lamami napříč Alpami

29

websize_ferienprogramm_wanderung_mit_lamas_und_alpakas_zell_am_see_kaprun_tourismus_mairitschChcete zažít v Evropě s dětmi něco skutečně výjimečného? Vydejte se do rakouského Zell am See-Kaprun na Lama trekking! Při stanování při objevné výpravě po krásném kraji plném rozkvetlých luk pod vrcholky Alp se našinec cítí jako skutečný cestovatel z počátku minulého století, kdy ještě nosiče či terénní vozy nahrazovali mezkové, oslíci či lamy.
K největším rodinným zážitkům patří v Zell am See-Kaprun bezpochyby objevné výpravy s lamami. Tato ochočená a mírná zvířata z And na svých hřbetech unesou nejenom zavazadla účastníků výpravy, ale i děti, které tak rády absolvují i delší výlety krásnou vysokohorskou přírodou. Od května do října se tak aktivní turisté, rodiny a milovníci přírody mohou vydat objevovat ledovce, hory a jezera ve společnosti těchto pro středoevropana exotických zvířat. Lamy jsou společenské, mají klidnou povahu a dokonce i dar zklidnit všechny, kdo je následují. Snadno se ovládají a nemají tendence utíkat.

Pavučina tras je nekonečnáwebsize_aussicht_auf_eine_grandiose_bergwelt_zell_am_see_kaprun_tourismus_nikolaus_faistauer

Region Zell am See-Kaprun nabízí 400 kilometrů turistických tras v každé výšce – od té vedoucí na vrchol hory Kitzsteinhorn, výlety k vysokohorským nádržím, panoramatické procházky na hoře Schmittenhöhe nebo příjemné cestičky kolem jezera Zell.
„Výlety s lamami jsou dnes populární po celém Rakousku, my jsme však byli první, kdo s nimi začal. Naší specialitou jsou v posledních letech právě vícedenní výlety pro dospělé v horském regionu Pinzgau, kdy nocujeme v romantických horských chatách. Zvířata nám nesou zavazadla a určují tempo a rytmus výpravy. Trasu a stupeň obtížnosti vždy přizpůsobujeme úrovni skupiny,“ říká organizátorka Lama trekkingů v Zell am See-Kaprun Burgi Englacher s tím, že pro rodiny se organizují každé úterý a středu stálé čtyřhodinové výlety od Kaprunu k jezeru Zell a další – dvouhodinová úvodní cesta do Sigmund-Thun Gorge, která je vhodná i pro rodiny s velmi malými dětmi.

websize_kaprun_ortszentrum_zell_am_see_kaprun_daniel_chytraHledání pokladu i léčivých bylinek

Pro rodiny je ostatně toto místo zcela ideální. Ti zvídavější se mohou vydat na túru s průvodci, kteří je naučí poznávat bylinky, a řeknou jim i spoustu zajímavého o léčivých účincích rostlin. Na GPS túru na horu Schmittenhöhe zase můžete vyrazit za hledáním skrytého pokladu vybaveni navigačním systémem… Obrovským zážitkem je ovšem už jen pohled na okolní slavné hory Grossglockner, Kitzsteinhorn nebo Großvenediger. A ještě působivější je pohled na panorama z nejvýše položené vyhlídkové plošiny v Salcbursku, která se nachází na 3203 metrů vysoké hoře Kitzsteinhorn.

Víte, že:

Ledovec, hory, jezera – rakouská celoroční destinace Zell am See-Kaprun v sobě spojuje celou rozmanitost Alp. Tento jedinečný přírodní ráj se nachází v bezprostřední blízkosti národního parku Hohe Tauern a na své si tady přijdou sportovci, aktivní rekreanti, rodiny i lidé, kteří hledají relaxaci, a to jak v zimě, tak i v létě. Zell am See je rakouské městečko (10 000 obyvatel) ležící v nadmořské výšce 757 metrů na břehu stejnojmenného jezera, jež je ideálním místem pro surfaře, jachtaře i rybáře. Horskou vesničku Kaprun najdete na severním úpatí masívu Vysoké Taury, jehož součástí je i lyžařský areál na ledovci Kitzsteinhorn.

Ivan Černý
Foto: archiv

Populární články

Související články

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...