Úvod Krása a zdraví Trendy zdraví a krásy Účinné ovocné masky v pohodlí domova
Trendy zdraví a krásy

Účinné ovocné masky v pohodlí domova

31

V létě se hodně potíme a naše naše pleť nebývá v nejlepší kondici. Pleťová maska je odměna, kterou můžete své pleti dopřát a znovu ji tak osvěžit. Během pár minut jí tak dodáte potřebné vitamíny, které ji vyživí a zároveň zvláční a vyčistí. Ideální je masku aplikovat jednou až dvakrát týdně. Při smývaní nezapomeňte dát do umyvadla sítko, aby vám zbytky ovoce neucpaly odpad.

Maska z avokáda a kiwi s medem
Avokádo hydratuje a vyživuje do hloubky. Je vhodné pro všechny typy pleti a ideální k její regeneraci. Kiwi je bohaté na vitamíny C a E, ale také omega-3 mastné kyseliny, které udržují pleť pružnou a zdravou. Navíc semínka z kiwi poslouží i jako peeling. Pokud máte suchou pleť, můžete přidat bílý jogurt, který pleť osvěží. Med je známý svými antibakteriálními a léčivými vlastnostmi. Navíc pleť zjemňuje a vyživuje.
Polovinu avokáda a jedno kiwi rozmačkejte vidličkou nebo tyčovým mixérem na hladkou kašičku, pomalu přidejte bílý neslazený jogurt, aby konzistence nebyla moc tekutá a dobře držela na obličeji. Na závěr přidejte lžičku medu. Naneste na dobře vyčištěnou pleť a nechte působit 20 minut.Fotolia_37230308_maska01-low

Banánovo-jahodová maska
Banány jsou bohaté na vitamíny B, A, E a C a také na minerály, které dodávají pleti mladistvý zářivý vzhled. Jsou také zdrojem přírodních olejů a draslíku, který zklidňuje podrážděnou pleť. Aminokyselina tryptophan, kterou banány obsahují, je nezbytná pro vznik serotoninu a melatoninu, což jsou hormony „dobré nálady “, takže pokud vám trocha zůstane, určitě si dejte malou svačinku.
Jahody jsou známé svým vysokým obsahem vitamínu C a antioxidantů, které zpomalují stárnutí pleti. Dokáží také zesvětlit pigmentové skvrny a zrníčka jahod slouží také jako skvělý peeling. Polovinu banánu a pár jahod rozmačkejte vidličkou nebo tyčovým mixérem. Můžete také přidat lžičku medu, který má antiseptické účinky. Masku aplikujte na vyčištěnou pleť a nechte působit 20 minut, poté opláchněte. Vaše pleť bude zářit jako noční nebe.

Maska z papáji s medem
Papája je přímo nabitá vitamíny a antioxidanty, které omladí vaši pleť. Bohatá je zejména na vitamín A a enzym papain, který má skvělé exfoliační účinky. Odstraní tak nejenom mrtvou kůži, ale také zlepší kvalitu pleti. Papája obsahuje také prvky, které zklidňují podrážděnou pleť se sklonem k akné, zabraňují předčasnému stárnutí pleti a zanechají pleť zpevněnou, hydratovanou, rozzářenou a dokonale hladkou. Papáju rozkrojte napůl a vyberte semínka, ta můžete rozmixovat a přidat do masky, dopřejete si tak skvělý peeling. Navíc látky obsažené v semínkách rozzáří, zpevní a vyhladí vaši pleť. Z poloviny papáji si odřízněte dva kousky, které rozmačkejte do hladka a přidejte lžičku medu. Aplikujte na čistou pleť, nechte působit 20 minut a poté opláchněte vodou.

Foto: Titbit

Populární články

Související články

Trendy zdraví a krásyWellness

Lázeňská sezóna 2021 zahájena!

Jako v ostatních případech, i světově proslulé Mariánské Lázně do toho svátku zdraví...

Krása a zdravíTrendy zdraví a krásyWellness

Nechte se hýčkat

Hotel Mandarin Oriental, Prague nabízí ve svém SPA exkluzivní světoznámou britskou kosmetiku značky...

GurmánTrendy zdraví a krásy

Odstartujte zimní rána s chutí! Vyzkoušejte skvělé snídaně s kaki Persimon Bouquet

Oranžové ovoce s nevšedním názvem kaki je ideální společník pro chladná podzimní...

Krása a zdravíSpolečnostTrendy zdraví a krásyWellness

La Praire atelier

V Praze se začátkem září otevřel exkluzivní prostor zasvěcený věčnému mládí a luxusním pečujícím produktům...