CestováníSportWellness

Na lyže do Korutan

31

chinaturm-mit-schneeMilovníci zimních radovánek se nemohou dočkat, až u nás začne skutečně hustě sněžit. Ale i při panujícím chladu to může ještě pěkných pár týdnů trvat, než se na našich horách rozjede umělé zasněžování a pohnou se první vleky. Pro nedočkavce máme však dobrou zprávu. Do rakouských Alp to není zas až tak daleko a tam se už od konce listopadu pravidelně lyžuje! Nemáte tedy chuť vyzkoušet si perfektně upravené a přitom nepřelidněné sjezdovky na svazích Turracher Höhe v Korutanech? Můžete je tady brázdit půl dne, aniž byste do jedné vstoupili dvakrát. Při přejezdech na vrcholy budete v unikátním “seetaxi” přejíždět nádherné zamrzlé jezero. A překvapení vás čeká i mimo sjezdovku: V legendárním hotelu Hochschober zažijete slasti tureckých lázní a objevíte kouzlo dávno zapomenutých her.
V lyžařském areálu Turracher Höhe v rakouských Korutanech, který obklopuje pomalu zamrzající jezero, je hostům k dispozici 42 kilometrů sjezdovek všech stupňů obtížnosti a 15 lanovek a vleků. A pozor: sjezdovky jsou většinou – díky kombinaci nadmořské výšky (sjezdovky začínají v 1 800 n. m.) a promyšleného systému umělého zasněžování – pokryté sněhem až do 1. května!

Ze sjezdovky na jezerní Seetaxihotel-hochschober_seetaxi
Sjezdovky tady na sebe navazují a celý okruh zvládnete během půl dne, aniž byste jednu sjezdovku museli křižovat dvakrát. Nejvíce si tady užijí příznivci červených sjezdovek. Mnohé z nich však mají poměrně strmé úseky, takže si na své přijdou i nároční lyžaři.
“Jedním z největších zážitků tady pro vás rozhodně bude přejezd přes jezero Turracher See. Převeze vás tzv. Seetaxi, což je unikátní speciálně upravený sněžný skútr. V praxi to vypadá tak, že k němu přijdete na břeh jezera na lyžích, chytíte se tyče a už míříte na druhý břeh. Věřte, že i tato romantická jízda po zamrzlé lesknoucí se hladině jezera je skutečně neopakovatelný zážitek,” říká majitelka hotelu Hochschober Karin Leeb, která pro zájemce zajišťuje i lyžařské zážitky.
A pokud zatoužíte po troše samoty a ještě více romantiky, vybavte se běžkami a nastupte do některé ze skvěle upravených běžeckých tratí, které se táhnou v délce 15 kilometrů kolem jezera a lesem.

HOS-06062011-0995Do tureckých lázní i světa her
V Turrache Höhe najdete perfektní zázemí v hotelu Hochschober, odkud pohodlně dojdete pěšky k nástupní sedačkové i kabinové lanovce. Věřte ale, že tady se budete do své základny skutečně rádi vracet (a někdy si možná i lyžovačku necháte ujít). Hochschober je jeden z nejlepších wellness hotelů Rakouska a pyšní se čínskou pagodou na břehu jezera, v níž si můžete dopřát čajový obřad i meditace anebo se vydat do autentických orientálních lázní. Hotelovým hostům jsou volně k dispozici po celý den a každý, kdo jednou zažije v atmosféře pohádky tisíce a jedné noci koupel a masáž v Hamamu, bude je vyhledávat už vždycky. Kromě fyzického odpočinku a lepší kondice totiž podle odborníků napomáhá také k mentální očistě. Tělo nádherně vyhladí a vaši duši prý přímo rozzáří.
Hochschober je ovšem vyhlášený především svým razantním přístupem k moderním vymoženostem. Jsou zde místa, kde je vstup s mobilním telefonem zapovězen a naopak zde mají hned u vstupu do hotelu velkou hernu – ovšem nejen pro děti, ale zejména pro dospělé, které tady učí znovu objevovat radost ze hry a hraní jako takového. „Společenské hry jsou součást kulturního dědictví lidstva a my je musíme chránit – o to více v době, kdy komercializace a návykové online hry ty pěkné původní, v nichž se bavíme s dalšími živými lidmi, ohrožují. Je naopak prokázáno, že společné hraní zlepšuje koncentraci, dobrou náladu i vztahy a to je naším cílem, protože zdravé musí být nejen tělo, ale i naše duše,” uzavírá Karin Leeb.

Perfektní servis, perfektní službyhamam-dame
Hotel Hochschober je jedním z nejlepších světových wellness hotelů a jeho historie začíná už v roce 1929. Unikátní je už i jeho poloha na břehu jezera v rakouských Korutanech. Jeho symbolem je čtyřposchoďová autentická čínská věž s pravou čínskou čajovnou a tradiční čínskou medicínou, orientální lázně Hamam a před hotelem celoročně vyhřívané jezerní koupaliště, kde se dá koupat po celý rok s výhledem na pohoří Nockberge a krásné alpské přírody, která má co nabídnout po celý rok.

Ivan Černý
Foto archiv

Populární články

Související články

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...