Úvod Lifestyle Cestování Pražský svátek cestovního ruchu klepe na dveře
Cestování

Pražský svátek cestovního ruchu klepe na dveře

38
Veletrh cestovního ruchu Holiday World je nejvýznamnější akcí svého druhu nejen v České republice, ale i v regionu střední Evropy. V roce 2017 se bude konat již 26. ročník, který proběhne ve dnech 16. – 19. února 2017 v areálu holešovického Výstaviště v Praze společně s 11. ročníkem gastronomického veletrhu Top Gastro & Hotel.
Partnerský region – Moravskoslezský kraj
Po premiéře Jihomoravského kraje v roli Partnerského regionu v roce 2016 přebírá pomyslnou štafetu pro rok 2017 severní moravský kolega Moravskoslezský kraj. Expozice bude umístěna ve vstupní Veletržní hale, zaujme plochu 100 m2 a bude lákat návštěvníky na výlety a dovolenou v regionu s poznáváním historie v podobě hradů, zámků a kulturních památek nebo pozvánkami na industriální památky. Ostrava je městem, které dokázalo přiznat svou silnou průmyslovou minulost a přitom na ní postavit základ moderní metropole. Je to město, kde se staré doly a hutě otevřely turistům a návštěvníkům kulturních akcí. Tak ucelený „skanzen“ technických památek nenajdete nikde jinde v Evropě. Ostrava k tomu navíc přidává kulturní i sportovní vyžití moderního, dynamického města. K zajímavým místům Moravskoslezského kraje patří dolní oblast Vítkovic, mlýnské technologie ve Vodním mlýně Wesselsky ze 16. století, areál čs. opevnění Hlučín-Darkovičky a Pěchotní srub MO S-5 „Na Trati“ u Bohumína. Moravskoslezský kraj jsou kromě průmyslu také především hory, nádherná příroda Beskyd a Jeseníků.
_MG_0958Vystavovatelé z domova i ze zahraničí
Kromě partnerského regionu představí nabídku domácího cestovního ruchu ve Veletržní hale kompletní prezentace ostatních krajů a destinačních společností, které patří tradičně k nejatraktivnějším expozicím veletrhu. Poptávka po cestování v rámci České republiky vzrůstá a nabídka jí určitě vyjde vstříc.
Veletrh nesleví z tradičně kvalitního vystavovatelského obsazení v podobě zahraničních zemí, českých a slovenských regionů nebo cestovních kanceláří. Mezi nováčky ze zahraničí se objeví Mexiko, Makedonie, po dlouhé odmlce se představí např. Polsko. Z tradičních evropských zemí v žebříčku turistického zájmu vede Chorvatsko. Zvláště pak Španělsko s populární destinací léčivého „mrtvého moře“ Mar Menor. Turistický zájem je rovněž o Valencii nebo loňskou novinku, kterou je Basilicata v Kalábrii – vše se svou vstřícnou nabídkou v rámci slevového programu pro seniory, nazvaného 55 + (více na www.qualitytours.cz nebo www.dotovanezajezdy.cz či www.murcia.cz). A bezpochyby na sebe upoutají pozornost destinace jako např. Čína, Indonésie, Srí Lanka nebo Peru.
Soutěž pro návštěvníkymapa
Organizátoři i letos připravili ve spolupráci se zúčastněnými CK soutěž pro návštěvníky veletrhu. “Zájezdy za milion” umožní návštěvníkům veletrhu získat slevové kupony v hodnotě 5 – 10 000 Kč na příští hlavní turistickou sezonu. Žádnou podobnou akci nebude možné nalézt na internetu, slevové kupony na zájezdy bude možné vyhrát pouze osobně na veletrhu Holiday World 2017.
Na minulém veletrhu Holiday World 2016 si výherní kupon odneslo přes 100 návštěvníků, kteří se prostřednictvím svých mobilních telefonů přihlásili do soutěže, a kteří je získali v průběhu několika atraktivních veřejných losování před davy dalších přítomných soutěžících.
World Film
Atraktivní a oblíbenou součástí veletrhu je víkendová přehlídka autogramiád, vystoupení cestovatelů a prezentace jejich nových dobrodružství, premiér nových filmů, cestovatelských výstav fotografií pod názvem World Film. Návštěvníci mají jedinečnou možnost setkat se se zajímavými osobnostmi živě a „cestovat“ s nimi. Festival bude probíhat v pavilonu Křižík E ve dnech 18. a 19. února.
Ivan Černý
Ilustrační foto archiv

Populární články

Související články

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...