Úvod Krása a zdraví Rady odborníků Potřebujeme mléko jako potravinu?
Rady odborníků

Potřebujeme mléko jako potravinu?

27

3357_Acidofilni mleko 950g kopieMlékárna Valašské Meziříčí slaví dvacet pět let od svého založení, kdy vznikla privatizací Beskydských mlékáren. Současný výrobní program tvoří smetanové, ovocné či nízkotučné jogurty, kysané tekuté výrobky, BIO jogurty nebo čerstvé tekuté výrobky. Tím se zařadila mezi významné výrobce kysaných mléčných výrobků, které si zákazníci oblíbili především pro jejich vysokou kvalitu a lahodnou chuť.

Ve svém výročním roce uvádí mlékárna na trh rovněž nový výrobek. Jedná se o doplnění řady Acidofilních mlék. Firma se může rovněž pochlubit úspěšnou spoluprací s mladými sportovci – moderními gymnastkami, které dlouhodobě podporuje, nebo s talentovaným juniorským mistrem světa v desetiboji Jiřím Sýkorou.

Kvalita je důležitá

„Sport, zdraví, vitalita a kvalita ve spojení s našimi výrobky jsou součástí zdravého životního stylu,“ říká Zdeněk Bukovjan, Sales&Marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Na nedávno proběhlém Retail summitu jsem hovořil mimo jiné o významu kvalitních potravin. V sekci „OneQuality – Výchova ke kvalitě má cenu“ jsem se zabýval zejména preferencemi a pohledem spotřebitelů na čerstvost a kvalitu potravin s přihlédnutím k ceně. Snažili jsme se najít odpověď na otázku, zda je možné3342 spotřebitele naučit tomu, že kvalita je důležitá, protože právě český zákazník je na cenovou politiku nesmírně citlivý. Obchod je stále složitější, proto jsem rád, že si naše výrobky udržely po celou dobu existence mlékárny svoji kvalitu. A přestože byl na mlékárnu v minulosti tlak, nikdy nepřistoupila na snížení kvality. Jsme vděčni našim zákazníkům, že nákupem výrobků dokazují, že o ně stojí,“ dodává Zdeněk Bukovjan.

Sportovci pomohou se správným stravováním

„Tradiční a kvalitně zpracované potraviny chceme více přiblížit i mladé generaci, proto vznikla spolupráce s mladými talentovanými sportovci a na druhou stranu nám například tvář Jirky Sýkory pomáhá sdělit význam správného stravování. Jirka sám naše výrobky pravidelně snídá. Kdo ví, třeba tak alespoň trochu napomůžeme k nějaké medaili,“ dodává Radka Benešová.
2276„Abychom mohli dobře užívat a rozvíjet všechny své schopnosti, které nám život do vínku nadělil, měli bychom využívat i všech ověřených informací, které nám k tomu pomáhají. Patří k tomu i správný životní styl,“ uvádí MUDr. Petr Tláskal, CSc.
„K dobrému výkonu všech činností potřebuje náš organismus energii, potřebuje v dostatku přijímat jednotlivé živiny a látky, které metabolickým procesům našeho organismu pomáhají. Fyzická aktivita je významnou složkou, která geneticky nastavené složky našeho metabolismu pozitivně aktivuje. Vyváženost potřeb výživy a pohybu je dobrým předpokladem k udržení zdraví a životní výkonnosti.

Dvě až tři porce denně

Do rámce správného a zdravého životního stylu rozhodně patří mléko a mléčné výrobky. Výjimky lze pouze nalézt tam, kde je lidský organismus jinak nastavený, ale to je záležitost zcela individuální, platná pro všechny složky naší výživy. Mléko a mléčné výrobky patří mezi základní potraviny, které člověka provází od doby jeho narození. Přináší organismu plnohodnotnou bílkovinu, která je potřebná pro zdravý růst a vývoj v dětství a udržování metabolických procesů v dospělosti. Jsou zdrojem dobře vstřebatelného vápníku, který je6035 významnou složkou našeho kostního systému. Mléko a mléčné výrobky obsahují i většinu ostatních minerálních látek a vitamínů. Předností zakysaných mléčných výrobků je obsah mikroorganismů, které zlepšují stravitelnost živin, zajišťují přirozenou ochranu trávicího traktu, případně stimulují imunitní systém, pomáhají vyprazdňování a pozitivně ovlivňují stav našeho zdraví. “ S doporučovanou pestrostí stravy bychom i v dospělém věku měli konzumovat mléko či mléčné výrobky ve dvou až třech porcích denně,“ dodává Petr Tláskal.

Foto: Mlékárna Valašské Meziříčí 

Populární články

Související články

Rady odborníkůTéma dne

Vytěžit z online prostředí maximum? Studujte v něm!

Online prostředí nabízí prostor k seberozvoji a prohlubování znalostí a dovedností. Přihlaste...

Rady odborníků

Tajemství samozavlažovacího truhlíku

Při návštěvě pražské ordinace obvodního lékaře Mudr. Tomáše Syrovátky jsou v čekárně pacienti...

Krása a zdravíRady odborníkůTrendy zdraví a krásy

Přibude bezdětných a žen s jedním potomkem

V Česku přibývá bezdětných žen. Mezi současnou generací třicátnic a čtyřicátnic může bezdětnost...

Krása a zdravíRady odborníkůTrendy zdraví a krásy

Pozor na chronický stres! Ničí imunitní systém!

Závislost na práci nebývá v naší kultuře širokou veřejností považována za špatný návyk,...