Úvod Časopisy Náramek ve tvaru šroubu? Proč ne?
ČasopisyDÁMA magazínLuxusŠperky

Náramek ve tvaru šroubu? Proč ne?

27

3. dubna 2017 představí Cartier na Salone del Mobile v Miláně nový náramek Ecrou de Cartier ve tvaru šroubu, který svými pohyblivými maticemi navazuje na tradici legendárního hřebíkového designu.

NEW Ecrou de Cartier 2017

Nový přírůstek na zápěstí: Tradiční francouzský klenotnický dům Cartier rozšiřuje svou legendární řadu Juste un Clou s designem hřebíku o novou kolekci Ecrou de Cartier. Jedná se o náramek se závitem po celém jeho obvodu, na němž je naaranžováno pět otočných šroubových matic (z fr. ecrou), kterými lze pohybovat. Tento nápaditý šperk, který je k dostání v bílém nebo růžovém zlatě, bude v dubnu exkluzivně představen na milánské výstavě nábytku Salone del Mobile. Svým nápadem povýšit nářadí, tedy běžný předmět denní potřeby, na designový objekt, drží Cartier pomyslný prst na tepu doby. Kolekce Juste un Clou ztělesňuje ducha doby generace, která se nebojí inovace, ale zároveň si váží tradic. Ba co více, která se na ní sama podílí. S tímto návratem řemeslného umění se Ecrou stává symbolem moderního životního stylu, sdílených hodnot a revolučního přístupu k designu.

Juste un Clou 1

S Ecrou de Cartier navazuje dům Cartier na vlastní dědictví a vede je vstříc budoucnosti. Neboť již Juste un Clou, kolekce uvedená v roce 2012, je považována za milník v historii značky. Tehdy dal návrh italského designéra Alda Cipulla z roku 1971 vzniknout sérii šperků, která se stala legendou. Cipullo, který již pro Cartier navrhl náramek Love de Cartier, udělal z hřebíku luxusní doplněk jako zrcadlo nevázané a svobodou charakteristické doby ve znamení legendárního Studia 54. Odraz životního pocitu sedmdesátých let, vrcholící v americké metropoli New Yorku: rebelský, nekonvenční, kreativní.

B6049517_Ecrou bracelet_pink gold

Nyní se Miláno a Salone del Mobile stávají středobodem nové revoluce. Příchod Ecrou de Cartier bude oslaven instalací portorikánského umělce Desiho Santiaga ve vyhlášené milánské galerii Garage San Remo. Tento vizuální artista, žijící v New Yorku, je považován za výjimečný talent, jehož díla vypráví o subkulturách nočního života a jejich vlivu na módu a umění. Santiagova instalace promění prostory galerie v exkluzivní autodílnu. Luxusní vůz, rozvěšené disky kol spolu s automobilovými součástkami vytvoří impozantní prostředí s poutavými světelnými efekty. Kombinace zlaté, černé a červené dotvoří celkovou atmosféru a zavedou návštěvníky do okouzlujícího světa nočních klubů. Tak se Zlatá garáž Cartier stává uměleckým dílem – a šroub šperkem.

Text: Jana Abelson Tržilová

Foto: cartier.com

Populární články

Související články

AmbasadořiŠperky

Natálie tančí s Kubistik

Romantickému vzezření šperků, na které jsme povětšinou zvyklí, se vymyká kolekce Kubistik...

KnihyŠperky

Granatus Bohemicus: Co vše bychom měli vědět o českých granátech

Řeč je o nerostech, jedinečných červených kamenech, které patří mezi nejstarší známé...

HodinkyLuxusSpolečnost

Značka HUBLOT uspořádala slavnostní večer Hublot Sapphire Night

Švýcarská hodinářská značka Hublot uspořádala pro své přátelé a významné klienty slavnostní večer...

NákupyŠperky

Kampaň značky Tous s Emmou Roberts je tu!

Slavnostní období se blíží a všichni hledají ten perfektní dárek. Tous to...