Úvod Vztahy Děti Startují jarní Srdíčkové dny
Děti

Startují jarní Srdíčkové dny

28

srdicka210x297-201703-webUlice měst zaplaví barevná srdíčka. S příchodem jara začíná tradiční sbírka Srdíčkové dny. O. p. s. Život dětem spouští v pondělí 20. března jejich jarní část a jako v předešlých ročnících jejich cílem bude pomoci co největšímu množství vážně nemocných dětí, které jsou odkázané na domácí péči svých rodičů. Sbírka potrvá do pátku 24. března.

Tváří letošních jarních Srdíčkových dnů je malý Ondrášek, usměvavý tříletý chlapeček, u kterého se brzy po narození objevila v krvi velmi nebezpečná infekce – CMV virus. „CMV virus způsobil opožděný psychomotorický vývoj. Chlapeček ve dvou letech neudržel hlavičku, jenom ležel a vůbec netušil, na co má nožičky. Rodina s ním začala intenzivně rehabilitovat, a tak dnes se už s oporou postaví a udělá i pár krůčků. Tyto rehabilitace jsou však pro rodinu finančně nákladné, a proto Ondrášek potřebuje pomoc od nás ostatních,“ uvádí ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková

Akce třikrát do rokasrdce-oszd-zlute_svisle-jednoduche

Srdíčkové dny se dostaly do povědomí široké veřejnosti a představují pro lidi celorepublikovou dobročinnou akci, která probíhá třikrát ročně, na jaře, na podzim a v zimě. Život dětem se snaží v rámci sbírkových předmětů přinášet překvapení pro ty, kteří jsou na ulicích oslovováni studenty středních škol. Ti jim nabízejí drobné předměty s usměvavým sluníčkem, které je symbolem pro štěstí a současně logem společnosti Život dětem. Pro jarní Srdíčkové dny jsou připraveny úplně nové různobarevní propisovací tužky za 30 Kč nebo tradiční plastová srdíčka za 20 Kč. Svým záběrem pomoci jsou Srdíčkové dny největší sbírkou pořádanou neziskovou organizací Život dětem. Za dobu její existence se podařilo vybrat přes 100 milionů korun a pomoci několika tisícovkám dětí po celé České republice.

 Tomáš Kopečný

Foto: Život dětem, o. p. s.

Populární články

Související články

DětiSpolečnost

Nastydlá strašidla aneb Nová audiokniha pro nejmladší čtenáře

Správně by asi mělo být řečeno – pro nejmladší posluchače. Nehrajme si...

CestováníDěti

Prázdninové Valašsko pro rodiny s dětmi, jak ho neznáte

Beskydské zvlněné kopce a pasoucí se ovečky už dnes dětem mnohdy ke...

DětiKnihy

Děti, čtete?

Čtení není nuda, ale báječné dobrodružství, hlásá osmý ročník literárně-dramatického festivalu Děti,...

DětiKnihy

Střihněte dětem na šaty

Vytvořte originální dětské oblečení. Že nejste zkušenou švadlenkou? To vůbec nevadí. Kniha...