Úvod Móda Kšilty, kapsy i batohy, to vše zaujalo na Pražském Fashion Weeku
MódaMódní trendyNávrháři

Kšilty, kapsy i batohy, to vše zaujalo na Pražském Fashion Weeku

30

Na začátku byla skica z dětství… tak by se dal popsat zrod kolekce pro podzim/zimu 2017/18, kterou návrhářka Petra Balvínová s úspěchem představila na jarním Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku.

TIQE-BY-PETRA-BALVINOVA-MBPFW-FW17-1„Našla jsem při stěhování svoji módní kresbu starou 26 let a líbil se mi na ní nápad s kšilty a velkými kapsami, tak jsem se rozhodla tento adolescentní návrh transformovat do nové kolekce,“ říká designérka a odkazuje na výrazné prvky, které se prolínají mezi jednotlivými modely. Celková nálada kolekce se drží jednoduchých linií, čistých a velmi ženských střihů a je doplněna o originální detaily, jež kolekci dodávají multifunkčnost při nošení. Velké nabírané kapsy na volných kalhotách, kabátech, sukních i šatech jsou nejen zajímavým zdobným prvkem, ale jsou i plně funkční. Přizpůsobovat si model dle nálady umožňují nejenom kšilty zavěšené na šňůrkách v dekoltu, ale také odnímatelné kožené řemínky upevněné pod patkami kapes.TIQE-BY-PETRA-BALVINOVA-MBPFW-FW17-6

Kreativita a funkčnost

Stejná přírodní kůže se opakuje také na opascích zvýrazňujících siluetu kabátů. Vrcholem propojení kreativity a funkčnosti, se kterým si návrhářka pohrává v celé kolekci, jsou látkové batohy s kapsou, všité do zadních dílů oblečení. Při volbě barev designérka sází na jemnou barevnou trojkombinaci světle šedé, béžové a bílé, doplněnou o akcenty červené a hořčicově žluté. Z materiálů využívá nejkvalitnější vlnu, kůži, denim, hedvábí a bavlnu. V ucelené kolekci nechybí vlněné mikiny s trendy vysokými límci; denimové kabátky, dlouhé kalhoty i culottes. Um práce s kůží značka TIQE předvádí na kabátech, šatech a topech. Nechybí oblíbené košile a košilové šaty, tentokrát s elegantními dlouhými rukávy. Sukně v různých provedeních – elegantní pouzdrové, dlouhé šifonové nebo plisované v metalické stříbrné barvě s prodlouženou přední délTIQE_MBPFW_AW2017_CREDIT-LUCIE KRYSTOFOVA_Ikou, doplňují šaty v midi délce s originálními průstřihy v pase.

TIQE-BY-PETRA-BALVINOVA-MBPFW-FW17-16 TIQE-BY-PETRA-BALVINOVA-MBPFW-FW17-2

Populární články

Související články

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...

MódaSpolečnostTéma dne

Maestro Žorž Rovalis v Praze

Holiči a kadeřníci, vizážisté, filmaři a především ženy a dívky, toužící státi...

Módní trendy

Vánoční lucerničky pro radost dětí i dospělých

Jak známo, letitý zvyk zdobení vánočních stromků přišel do českých zemí s největší pravděpodobností...

MódaMódní trendyNákupy

Elegantní i poslední den v roce

23Konec roku je ve znamení oslav a šampaňského. Všechny ženy touží po...