Úvod Krása a zdraví Budete se vdávat? Zvolte ten správný účes!
Krása a zdravíNovinkyTrendy zdraví a krásy

Budete se vdávat? Zvolte ten správný účes!

29

I v roce 2017 oblíbený kadeřník Honza Kořínek připravil inspirativní kolekci svatebních účesů. Tentokrát nese jméno „Jewellery“. Název „Klenoty“ má ale v tomto případě hlubší význam. Letos poprvé totiž Honza Kořínek navrhnul i vlastní kolekci šperků do svatebních účesů.

monika-leov-jewellery-hair-studio-honza-konek-1

monika-leov-henrieta-hornatkov-jewellery-hair-studio-honza-konek„Byla to pro mě obrovská výzva. Nikdy jsem nic podobného nedělal a musím uznat, že je to zkušenost k nezaplacení. Nakreslil jsem v ruce náčrty, jak bych si šperky představoval, velmi stručně popsal jejich funkčnost a zbytek už byl na jiných profesionálech,“ popisuje Honza Kořínek. Výrobu jeho šperků svěřil přednímu výrobci české bižuterie – společnosti Šenýr Bijoux z Jablonce.

Účesy jako pro princeznu

Kolekce „Jewellery“ vznikala v nádherných prostorách Zámku Slapy. Kulisy této lokace jen podtrhují účesy, které kadeřník Honza Kořínek vytvořil. „Opět jsem volil tři různé modelky a několik stylů účesů. Hodně jsem se tentokrát zaměřil na práci s hladkými vlasy. Tvořil jsem různě umístěné drdoly, které nevěsty tolik milují,“ říká Honza Kořínek. Ve svatebních účesech se Honza inspiruje především konkrétními nevěstami, jejich přáními, ale i dalšími věcmi. „Když s nevěstou domlouváme, jak bude vypadat její účes na den D, zajímá mě například i to, jaké budou šaty, zda má celá svatba nějaký styl, zda si nevěsta bude účes nechávat celý den, protože si ženy často přejí, aby večer na party mohly vlasy rozpustit,“ vysvětluje uznávaný kadeřník.

Drdol k nevěstě patří

petra-horvthov-jewellery-hair-studio-honza-konek-5

Honzovi se v kolekci svatebních účesů „Jewellery“ povedlo ukázat hned několik různorodých účesů, které vypadají skvostně samostatně, ale také dobře zapadají do celku. „Účesy, výčesy a drdoly jsou pro mě vždy zábavnou prací, mám tuto část svého povolání rád,“ usmívá se Honza Kořínek. V kolekci „Jewellery“ najdete velmi zajímavé drdoly, například na herečce Henrietě Hornáčkové Honza učesal skládaný drdol umístěný v týle, který doplnil i zajímavým šperkem dle vlastního designu. Na moderátorce Monice Leové pro změnu vytvořil hladký drdol s efektní vlnou do čela, která evokuje patku. Herečka Petra Horváthová je v kolekci „Jewellery“ nositelkou účesu z vlnitých vlasů. „Snažím se vždy dělat účesy různorodé, takže letos jsem zapojil i polorozpuštěné vlasy se zajímavým efektem v podobě vlasového třpytivého pásku, nebo také vysoký drdol udělaný z navlněných vlasů v kombinaci s velmi hladkým základem, který působí až skoro mokrým vzhledem,“ říká o své tvorbě Honza Kořínek.monika-leov-jewellery-hair-studio-honza-konek-12

Tváře „Jewellery“

Všechny tři ženy s Honzou Kořínkem a jeho týmem nespolupracují poprvé. Slavné nevěsty Honza Kořínek udělal tentokrát z modelky a moderátorky Moniky Leové a z hereček Petry Horváthové a Henriety Hornáčkové. Monika Leová v současné době více než na mole tráví čas v televizi Prima, moderuje Odpolední zprávy. Sama se chystá na svou svatbu, uskutečnit by se měla v roce 2018. Herečka Petra Horváthová většinu svého času věnuje divadelnímu spolku, který založila a je jeho předsedkyní. Spolek se jmenuje Spoluhra a svou první divadelní hru s názvem V Hodině Rysa uvede v dubnu 2017. Henrieta Hornáčková v současné době září na divadelních prknech hned v několika představeních. Naposledy se představila v divadle Rokoko ve hře Konkurz.

monika-leov-jewellery-hair-studio-honza-konek-5 monika-leov-jewellery-hair-studio-honza-konek-4

Hair: Honza Kořínek

Hair assistant: Radka Bajglová

Make-up: Klaudie Havlová

Dress: Petra Vyoralová, Svatební salon Delta

Jewelry: Olga Kopalová Rynešová, Šenýr Bijoux

Photo: Hair studio Honza Kořínek/Petr Kozlík

Populární články

Související články

Krása a zdraví

Představujeme jedinečné Ozdravné centrum FUZHI

V čase respiračních chorob, dlouhotrvajícího boje s pandemií covidu a dalších nástrah, oslabujících naší...

CestováníNovinkyTéma dne

Prožijte ve zdraví bezstarostnou dovolenou snů, stáhněte si aplikaci s lékařem v telefonu

Okamžitá lékařská péče není jen výsadním právem majetných. Věděli jste, že opravdu...

Krása a zdravíWellness

Věnujte v novém roce více času péči o tělo a mysl

Že je novoroční předsevzetí považováno za klišé? Ne tak docela. Zvolíte-li si...

KnihyNovinky

Rybičkové záložky v knize o vodníkovi Škvejchlovi

Proč bydlíš v rybníku, zelený vodníku? je název nové pohádkové knihy hudebnice,...