Úvod Hudba Ondřej Ruml nominován na Zpěváka roku v hudebních cenách Anděl
HudbaKultura

Ondřej Ruml nominován na Zpěváka roku v hudebních cenách Anděl

33

Na ocenění Zpěvák roku v Cenách Akademie populární hudby Anděl 2016 aspiruje poprvé ve své kariéře zpěvák Ondřej Ruml. Nominaci získal za svoji sólovou desku Nahubu, kterou vydal loni v listopadu. Výsledky budou vyhlášeny 22. května v pražském Lucerna Music Baru.

„Nominace na cenu Anděl mě nesmírně potěšila. Vnímám ji jako ocenění mé dosavadní práce, kterou mapují má tři předchozí alba,“ říká Ondřej Ruml, který se o post Zpěváka roku utká se zpěváky Xindlem X a Thomem Artwayem.

One man show 

Ondřej Ruml patří k jistotám naší hudební scény. V roce 2010 debutoval s autorskou deskou Proměna, v roce 2014 pak opatřil novými aranžemi písně Ježka, Voskovce a Wericha na desce, která zaujala nejen posluchače, ale  i hudební kritiky, a která získala ocenění Zlatá deska. V listopadu 2016 vydal nejnovější vokální album Nahubu, které je výjimečné tím, že veškeré hlasy a zvuky nazpíval sám bez použití hudebních nástrojů. Jediným nástrojem je na desce Ondřej a jeho hlas. Ve stejném duchu v současné době také vystupuje na svých „One man show“ koncertech.

Ondrova hvězda stoupá

„Na svých koncertech zpívám vlastní písně, které prokládám vlastními úpravami písní mých oblíbených interpretů. Při vystoupeních využívám stejně jako na desce pouze svůj hlas a tzv. looper – přístroj, s pomocí kterého vytvářím celé písně nahráváním zvukových smyček,“ popisuje Ondřej Ruml, který se letos umístil také na druhém místě v kategorii zpěvák roku v anketě Žebřík 2016. V nejbližší době se Ondřej se svými fanoušky setká například 1. května na sólovém vystoupení v Hradci Králové v rámci United Europe Jazz Festivalu.  6. května vystoupí na jarních slavnostech v severočeských Petrovicích a 11. května chystá sólový koncert v rámci hudebních večerů v České Třebové. Aktuálně můžeme Ondřeje Rumla vídat pravidelně každou neděli v populárním pěveckém pořadu Tvoje tvář má známý hlas, kde se týden co týden převtěluje do světových pěveckých es.

Populární články

Související články

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...

Kultura

Haló, paní Bohunko…

Populární pražská AA-gallery výtvarného umění v Domě u Černohorských na Újezdě je...

HodinkyKultura

Výstava hodinek na pražském Žofíně 20.-21. října

Hodinky jsou pro mnoho mužů jediným krášlícím prvkem. Můžeme k nim ještě počítat...