Úvod Společnost Modelka Kateřina Sokolová pomáhá rodinám pečujícím o autisty
Společnost

Modelka Kateřina Sokolová pomáhá rodinám pečujícím o autisty

30

Kateřina Sokolová, úspěšná česká modelka se po pár měsících vrátila ze slunné Kalifornie z pracovních cest, aby se v Česku mohla plně věnovat svému nadačnímu fondu AutTalk a o světě o autismu.

Nejsem jen „tváří“ nadace, co přestřihne pásku, ale aktivně se podílím na každodenních činnostech souvisejících s řízením fondu. Nechci, aby byl náš nadační fond veřejně vnímán jen jako další nadace, kterou si založila modelka, ale jako fond, který jsme založili společně s mým otcem na základě naší osobní rodinné zkušenosti,” říká Kateřina Sokolová a připomíná, že nadační fond AutTalk vznikla v reakci na zkušenosti se mladším bráškou Radovanem trpícím poruchou autistického spektra.

at-5586

Zatímco během svých pobytů v zahraničí, kde jako modelka působí, se Kateřina Sokolová věnuje především organizaci nadace AutTalk, v Česku dbá na osobní kontakt a schůzky především partnery nadačního fondu a taky se osobně účastní akcí pořádaných jak samotným fondem AutTalk, tak jeho partnery. „Díky zkušenosti mého táty, co to obnáší mít doma autistu, naším cílem proto je usnadnit nelehký každodenní život rodinám pečujícím o autisty.”

at-2959

Jakožto ředitelka nadace, kterou založila se svým otcem, je velmi často i v přímém kontaktu s rodinami, které postihla stejná situace jako právě rodinu Sokolových „Taková setkání bývají pochopitelně velice emotivní, všichni býváme naměkko. Mnoho rodin potřebuje nejen finanční pomoc, ale i psychickou podporu a informace,” konstatuje Kateřina. Podotýká, že až 60 % podobně postižených rodin nemá přístup k internetu a často tak s dítětem žijí odříznuti od společnosti a potřebné pomoci. „Přitom spolupracujeme s mnohými regionálními organizacemi, které dokáží pomoc nabídnout,” dodává.

photo

Potřebnou osvětu Kateřina Sokolová šíří také prostřednictvím médií i bloggerek. Byla jsem příjemně překvapená kolik bloggerek dorazilo. Takovou početnou účast jsem ani nečekala a moc mě těší, že jim tato problematika není lhostejná a jsou ochotny podpořit dobrou věc. Setkání bylo moc příjemné. Super bylo to, že šlo vidět, že se návštěvnice o problematiku autismu skutečně zajímají a aktivně se ptaly na všechno co s tím souvisí. Moc si vážím jak jejich podpory, tak podpory mediální agentury 2Media, která nám poskytla úžasné zázemí a bez jejichž pomoci bychom takové inspirativní setkání těžko dali dohromady.“

Populární články

Související články

Společnost

Hold fotbalové legendě

Nové pražské nakladatelství Vzděláním a sportem k sebevědomí potěšilo (nejen) milovníky bezesporu...

SpolečnostUmění

Za jedinečnou krásou vitráží…

…  se můžeme vydat koncem měsíce září na Karlovarsko, do obce Lubenec...

DivadloHudbaKnihySpolečnostUmění

Ocenění nositelů dobré nálady

V mediální smršti kolem letošního ročníku Thálie, udělované od roku 1994 Hereckou asociací...

Společnost

Neuvěřitelná výdrž Jiřího Suchého

V roce 1931 u nás ještě vládl jako prezident Tomáš Garrigue Masaryk, v Duchcově...