Úvod Knihy Nové knihy
Knihy

Nové knihy

30

obalka-panek-klima-malJosef Pánek: Láska v době globálních klimatických změn

Hlavní hrdina cestuje na konferenci do Indie a ve slumu si vyfotí indickou dívku v džínách. Ta ho požádá, aby fotku smazal a on tak učiní. Zanedlouho ji potká na konferenci a zjistí, že je vědkyně. Seznámí se s ní blíž. Bude jejich vzájemná přitažlivost tak silná, aby překonala i ohromné kulturní rozdíly? Novela Láska v době globálních klimatických změn vypráví o globální vesnici zvané Země, nelogičnosti rasismu i nevyzpytatelných cestách srdce, a hlavně o tom, jak se všichni bojíme změn, zatímco ta největší z nich se odehrává kolem nás.

Škola, jaká může býtprirodopis-8-2

Nakladatelství Fraus je největším učebnicovým nakladatelstvím u nás. Patří také mezi největší propagátory interaktivní výuky a zavádění nových výukových metod do škol v ČR. V produkci nakladatelství najdete také učebnice, které vycházejí vstříc školám se zájmem o alternativní postupy při výuce. V roce 2007 Nakladatelství Fraus jako první ve střední Evropě vyvinulo interaktivní učebnici a významně tím ovlivnilo další vývoj způsobu výuky v českém školství. V současné době využívá interaktivní učebnice Nakladatelství Fraus více než polovina škol ČR.

ultramaratonec-obUltramaratonec – proslulý ultramaratonský běžec Charlie Engle vypráví svůj strhující životní příběh

Charlie Engle se kvůli drogám postupně propadl až na dno společnosti a zdálo se, že tragický konec je neodvratný. Pak mu do života náhle vstoupila jiná vášeň. Vášeň, která mu zachránila život – běhání. Dokázal mnohé a dostal se mezi světovou špičku extrémních běžců, běhal nejtěžší světové závody a jako první přeběhl se dvěma kolegy Saharu. Ale ani pak se jeho život neubíral klidně a přišel další zvrat – vězení. Naštěstí tu bylo běhání, které mu pomohlo překonat nespravedlivý trest. V knize Ultramaratonec, kterou v češtině vydává Práh, vypráví svůj vlastní životní příběh. Příběh muže, který neuvěřitelnou vůlí a díky pomoci dobrých přátel a rodiny dokázal to, co se na počátku zdálo nemožné… Novinka Ultramaratonec je nejen napínavou četbou, ale také skvělou motivací.

Populární články

Související články

Knihy

Zcela výjimečná literatura

Na knihkupeckých pultech se v pyramidách překladového balastu jako příslovečný diamant v hoře hlušiny...

KnihyUmění

Za psacím stolem s Karlem Sýsem

Jmenovaný umělec, se kterým jsme před krátkým časem hovořili, patří mezi nejlepší...

Knihy

Do jaké míry známe slovenskou historii?

Toť kardinální otázka, tykající se především našich spoluobčanů. Od listopadu devětaosmdesát minulého...

Knihy

Pouze pro silné nervy!

Jsou či nejsou? Toť otázka. Lidé mají pověrčivost v krvi. Od náboženských blouznivců...