Úvod Společnost Moderní antika Karla Lagerfelda
Společnost

Moderní antika Karla Lagerfelda

32

Na počátku května byla v prostorách pařížské galerii Courbe představena nová kolekce Chanel Cruise, pod kterou se podepsal kdo jiný než sám Karl Lagerfeld. Věhlasný návrhář se při její tvorbě inspiroval samotným počátkem naší kultury.

Řecká antika, kolébka kultury, krásy a moderny, je jádrem jeho inspirace: „Kriteria krásy jak ve starověkém, tak klasickém Řecku jsou stále platná. Snad v žádné jiné zemi nikdy nebylo krásnějšího zastoupení žen. Nebo krásnějších sloupů. Celá renesance byla ve skutečnosti založena na starověku. Ve skutečnosti jde o mládež světa ve své síle a nepředvídatelnosti – stejně jako neochotní bohové.“

Dlouholetý obdivovatel starověku, Karl Lagerfeld překračuje jeho kódy, demonstruje nadčasovost, duch a půvab Chanelu. Přehlídka uspořádaná ve slavném pařížském Grand Palais byla s velkým potleskem přivítána velvyslankyněni značky Keirou Knightley, Annou Mouglalis, Caroline de Maigret, Ellie Bamber a Clotilde Hesme, mladou americkou herečkou Yarou Shahidi, francouzskou herečkou Isabelle Huppertovou a čínskou herečkou Liu Shi Shi. Dále bylo možno v hledišti zahlédnout režiséra Pedro Almodóvara a Denize Gamze Ergüvena.

54 42 41 39 21 19 08 01

 

Populární články

Související články

Společnost

Hold fotbalové legendě

Nové pražské nakladatelství Vzděláním a sportem k sebevědomí potěšilo (nejen) milovníky bezesporu...

SpolečnostUmění

Za jedinečnou krásou vitráží…

…  se můžeme vydat koncem měsíce září na Karlovarsko, do obce Lubenec...

DivadloHudbaKnihySpolečnostUmění

Ocenění nositelů dobré nálady

V mediální smršti kolem letošního ročníku Thálie, udělované od roku 1994 Hereckou asociací...

Společnost

Neuvěřitelná výdrž Jiřího Suchého

V roce 1931 u nás ještě vládl jako prezident Tomáš Garrigue Masaryk, v Duchcově...