Úvod Luxus Hodinky Návrat ikonických hodinek Panthère de Cartier ve velkém stylu
HodinkyLuxus

Návrat ikonických hodinek Panthère de Cartier ve velkém stylu

30

Panthère je zpět! Na scénu se vrací slavné hodinky Cartier, které se díky svému jedinečnému designu staly legendou.

Francouzský dům Cartier znovu uvádí na trh své legendární hodinky Panthère de Cartier – navíc v původním designu z roku 1983, díky jehož nevšednímu stylu se hodinky staly nepostradatelným doplňkem pro celou generaci milovníků módy a luxusu.  Návrat hodinek Panthère de Cartier symbolizuje vrchol současné obrody stylu 80. let, kdy se ženskost začala projevovat zcela novým způsobem – nošením ramenních vycpávek, výrazných barev či originálních a sofistikovaných šperků. Když se počátkem osmdesátých let objevily hodinky Panthère, staly se okamžitě symbolem dekády, ve které byl nejdůležitější úspěch, luxus a prestiž. Není divu, že Grace Jones, Jane Seymour, Cher a Elizabeth Taylor označily Panthère de Cartier za jedny ze svých nejoblíbenějších hodinek.

email preview only

Design Panthère zůstává stále stejný. Čisté linie s hranatým pouzdrem, zaoblené hrany, číselník s římskými číslicemi a ručičky ve tvaru meče dodávají hodinkám charakteristický vzhled. Pozornost zaujme nejen osmihranná korunka, která může být ozdobena diamantem nebo syntetickým modrým spinelem, ale také řemínek, který velmi příjemně přiléhá k zápěstí. Důmyslným prvkem – typickým pro hodinky Cartier – je spona na vnitřní straně řemínku, která se snadno ovládá a není zvnějšku vidět. Panthère de Cartier nejsou pouhé hodinky – je to šperk.

Miranda Kerr
Miranda Kerr

Bestseller své doby, hodinky Panthère de Cartier, jejichž výrobu značka Cartier začátkem nového tisíciletí zastavila, je v současnosti vysoce moderním kouskem. K dostání je ve dvou velikostech: malé (25,6 x 30,3 mm) a střední (30,1 x 36,5 mm); a v několika provedeních: v oceli, ve žlutém, růžovém a bílém zlatě nebo v dvoubarevné kombinaci z oceli a žlutého zlata. Vybrat si je možné ve variantě bez diamantů, s diamanty kolem lunety, v celodiamantovém provedení či se zcela unikátním dekorem panteřích skvrn z černého laku.

13B_PANTHERE_DE_CARTIER_W2PN0007

Od divoké kočky k obchodní značce

Panter provází Cartier od počátku 20. století. Poprvé se objevil na pozvánce na pařížskou výstavu šperků konanou v roce 1914 a postupně se z něj stal symbol této francouzské firmy. Majestátní charakter pantera, jehož obraz znázorňuje spojení prvotřídní hodinářské práce a exotického luxusu, je inspirací pro mnohé šperkařské a hodinářské kusy z dílny Cartier. Proto jsou Panthère de Cartier víc než jen hodinky – je to výraz osobnosti: nadčasového designu, dokonalých tvarů a brilantního vzhledu. 

12B_PANTHERE_DE_CARTIER_HPI01096

Slavnostní večer hodinek Panthère v Los Angeles
Velkolepá oslava opětovného uvedení kolekce hodinek Panthère de Cartier do prodeje se uskutečnila v květnu v Los Angeles. Exkluzivního večera, konaného v prostorách Milk Studios, se zúčastnilo velké množství významných hostů a celebrit. Role hostitelů se ujali Cyrille Vigneron, (CEO Cartier International) spolu s Mercedes Abramo (President & CEO Cartier North America) a režisérkou Sofií Coppolou. O zábavu se postarala zpěvačka Alicia Keys, hudební skupina Lion Babe a Dj Mark Ronson. Hosté si mohli pochutnat na delikatesách od vyhlášeného kuchaře Thomase Kellera. Představení kolekce hodinek Panthère si nenechali ujít například: Sienna Miller, Dakota Johnson, Lily Collins, Kirsten Dunst, Miranda Kerr, Poppy Delevingne, Rachel Zoe, Bianca Brandolini D’adda, Dita von Teese, Marilyn Manson, Mark Ronson ad.

Sofia Coppola
Sofia Coppola
Lilly Collins
Lilly Collins
Dakota Johnson a Sienna Miller
Dakota Johnson a Sienna Miller

 

 

Populární články

Související články

HodinkyKultura

Výstava hodinek na pražském Žofíně 20.-21. října

Hodinky jsou pro mnoho mužů jediným krášlícím prvkem. Můžeme k nim ještě počítat...

Hodinky

Pouzdro z kávových kapslí

Kávě, tomu božskému nápoji, holduje většina z nás. To je na místě...

HodinkyLuxusSpolečnost

Značka HUBLOT uspořádala slavnostní večer Hublot Sapphire Night

Švýcarská hodinářská značka Hublot uspořádala pro své přátelé a významné klienty slavnostní večer...

LuxusŠperky

Chanel představuje novou kolekci šperků COCO CRUSH

Kolekce, v níž najdeme jednoduché prsteny a náramky, je inspirování pro Chanel...