Úvod Luxus Šperky Češka zazářila v prestižní designérské soutěži
Šperky

Češka zazářila v prestižní designérské soutěži

27

Daniela Komatović zazářila ve městě módy a designu v Miláně. Svou kolekcí zlatých unikátních šperků s drahými kameny „Eye To The Soul“, za kterou ji bylo uděleno zlaté ocenění v kategorii „šperky, hodinky a brýle“ v mezinárodní prestižní soutěži A’Design Award & Competition 2017. Ocenění je o to prestižnější, že v této kategorii jej v historii soutěže doposud nikdo z českých designérů nezískal.

daniela komatovic

adesignaward-daniela-komatovic-3Danielu do této soutěže, která je asi nejvýznamnější mezinárodní soutěží hodnotící design a umění, pozvali sami organizátoři nadšení její tvorbou, kterou zaznamenali na londýnském serveru „Not Just A Label“ sdružující designéry z celého světa.

adesignaward-gold-ring-by-daniela-komatovic-eye-amulet

A’Design Award & Competition je mezinárodní soutěž se sídlem v Miláně sestavená ze 173 členů poroty, mezi kterými nechybějí profesoři z akademií, světově uznávaní designeři a umělci, obchodníci a novináři z celého světa. Zhruba z 20.000 přihlášených účastníků do užšího kruhu postoupí okolo 9.000 designérů, kteří soutěží v 97 kategoriích z oblasti umění a designu. Jednou ze soutěžních kategorií je také „šperky, hodinky a brýle“. Samotné předávání ocenění se odehrálo na zámku Villa Olmo na krásném jezeře Como v Itálii. Všechny oceněné práce jsou vystaveny na zámku Ex-Chiesa Di San Francesco.

adesignaward-2016-Exhibition-0001-1

Daniela žije a tvoří už 9 let v Bělehradě a kromě navrhování šperků se také zabývá makro fotografií, grafickým designem a malířstvím. Tématem jejích obrazů jsou především děti s nelehkým osudem, se kterými se dostane do kontaktu během své charitativní činnosti.

winner-amulet-eye-rose-yellow-gold-ring-pendant-blue-sapphire-by-daniela-komatovic winner-amulet-eye-black-ring-pendant-cognac-sapphire-by-daniela-komatovic

Populární články

Související články

AmbasadořiŠperky

Natálie tančí s Kubistik

Romantickému vzezření šperků, na které jsme povětšinou zvyklí, se vymyká kolekce Kubistik...

KnihyŠperky

Granatus Bohemicus: Co vše bychom měli vědět o českých granátech

Řeč je o nerostech, jedinečných červených kamenech, které patří mezi nejstarší známé...

NákupyŠperky

Kampaň značky Tous s Emmou Roberts je tu!

Slavnostní období se blíží a všichni hledají ten perfektní dárek. Tous to...

LuxusŠperky

Chanel představuje novou kolekci šperků COCO CRUSH

Kolekce, v níž najdeme jednoduché prsteny a náramky, je inspirování pro Chanel...