Úvod Móda Slow Fashion Lenky Vackové
MódaNávrháři

Slow Fashion Lenky Vackové

29

Až do konce srpna 2017 je v Debut Gallery na Malém náměstí v Praze k dostání Slow Fashion kolekce vzniklá ze spolupráce Lenky Vackové a firmy Klatex. 

Z větší části se jedná o bohatě zdobené onepiece/šaty z recyklovaných materiálů s výšivkami, které byly stvořeny v duchu udržitelné módy, což je téma designerce velice blízké. Dovedlo jí až ke spolupráci s klatovskou firmou Klatex, která vyrábí recyklovanou netkanou textilii pouze z textilního odpadu.

04 Saty Star Wars_Lenka Vackova x Klatex_cena 8 000 Kc_Debut Gallery 02 Saty Star Wars_Lenka Vackova x Klatex_cena 8 000 Kc_Debut Gallery

 

 

 

 

 

 

 

 

“Oděvní průmysl je hned po ropném asi nejproblematičtější oblastí lidské činnosti ve vztahu k životnímu prostředí. Střídání trendů i nízké ceny v řetězcích s rychlou módou mají za následek výrazné zkrácení doby používání oblečení. A protože se produkují stále nové a nové oděvy, vzniká i ohromující množství textilního odpadu. V budoucnu bych chtěla zvýšit kvalitu celého výrobního procesu i kvalitu vzniklého recyklátu tak, aby se z něj stal zcela plnohodnotný materiál”, dodává ke své kolekci Lenka Vacková, čerstvá absolventka Ateliéru designu obuvi a oděvu na UMPRUM.

08 Saty pro princeznu_Lenka Vackova x Klatex_cena 7 500 Kc_Debut Gallery 06 Saty pro princeznu_Lenka Vackova x Klatex_cena 7 500 Kc_Debut Gallery

Populární články

Související články

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...

MódaSpolečnostTéma dne

Maestro Žorž Rovalis v Praze

Holiči a kadeřníci, vizážisté, filmaři a především ženy a dívky, toužící státi...

MódaMódní trendyNákupy

Elegantní i poslední den v roce

23Konec roku je ve znamení oslav a šampaňského. Všechny ženy touží po...

LifestyleMódaMódní trendyNákupy

Připravte se na období večírků a plesů se značkou Reserved

Reserved vítá sezónu vánočních večírků a novoročních plesů s capsule kolekcí, která...