
Kaki Persimon Bouquet – 5 způsobů, kterým „ovoce bohů“ příznivě ovlivní vaše zdraví
Oranžové ovoce kaki Persimon Bouquet označovali staří Řekové jako plod bohů a s právě přicházející zimou se blíží jeho sezóna. Sladké, šťavnaté ovoce bez pecek a semínek nejenom skvěle chutná, ale je doslova nabité zdravím. Hojně jej využívá třeba tradiční čínská medicína a výsledky moderních vědeckých studií jí dávají za pravdu. Jak kaki Persimon Bouquet bojuje se zdravotními neduhy?
1. Pomáhá s bojem proti rakovině
Svým vysokým obsahem antioxidantů pomáhá v těle krotit volné radikály. Kromě mnoha další účinných látek najdete v tomto ovoci vitamíny A a C, které působí příznivě na naše celkové zdraví a pomáhají předcházet mnoha typům rakovinového bujení.
2. Podporuje imunitu
Zpět k vitamínu C – kaki Persimon Bouquet obsahuje zhruba 80% doporučené denní dávky. Tento vitamín podporuje produkci bílých krvinek, které jsou pro obranyschopnost zásadní. Zvlášť v době chladných plískanic je proto dobré zařadit kaki do jídelníčku.
3. Snižuje krevní tlak
Plody obsahují draslík, který příznivě ovlivňuje krevní tlak, a tím snižuje zátěž kardiovaskulárního systému. Kaki Persimon Bouquet navíc neobsahuje skoro žádný tuk a je plný vody, díky čemuž pomáhá vypláchnout z těla cholesterol.
4.Napomáhá zažívání
Díky obsahu vitamínů B dostává váš trávící trakt do těla látky nezbytné k dobrému zažívání. Kromě vitamínů vaše tělo ocení i velké množství vlákniny, která je nezbytná pro práci střev a pomáhá správnému fungování střevní mikroflóry. Tato kombinace zabraňuje zácpě, dopomůže správnému vyměšování a je účinná v boji proti hemeroidům.
5. Vylepšuje zrak
Vaše oči ocení nejenom mrkev, s níž kaki Persimon Bouquet sdílí stejnou barvu. Antioxidační látky obsažené v „ovoci bohů“ pomáhají podle studií v boji proti šedému zákalu či noční slepotě.
Není nutné dodávat, že kombinace vitamínů, minerálů, vlákniny a dalších prvků se příznivě projeví i na procesu stárnutí. Kaki Persimon Bouquet působí jako přírodní štít na předčasné vrásky, stres podepsaný ve tváři či svalovou slabost zapříčiněnou stářím. Ovoce dodá lahodnou a originální příchuť dezertům, ale využijete ho i v omáčkách či hlavních jídlech.