Úvod Filmy Nová hvězda na televizním nebi
Filmy

Nová hvězda na televizním nebi

26
Za řečnickým pultíkem šéfredaktorka Nina Fibigerová
Za řečnickým pultíkem šéfredaktorka Nina Fibigerová

Po téměř dvouleté přípravě zahájila zkraje listopadu v Praze svou činnost nová internetová televize – TV Architect. Jedná se o specializovaný projekt mezinárodního dosahu pod sloganem: Spojujeme svět architektury.

Za úkol si vzala účinné spojování nejen světa architektury, developmentu a stavebnictví, ale také obor a veřejnost. Chybět nebudou bloky o výtvarném umění i cestování za daným tématem. TV Architect je kombinací online televizního kanálu a zpravodajského webu a dosud na českém mediálním trhu nic podobného nebylo.
Na návštěvníky webu čeká velké spektrum videí od dokumentů přes reportáže až po rozhovory, i fotografie a články roztříděné do devíti základních informačních okruhů: Architektura a Urbanismus, Inovace a Technologie, Veřejný sektor, Development a Stavby, revitalizace a rekonstrukce, Zelená architektura, Historie a osobnosti, Profily partnerů a Zprávy a Aktuality.

Aktuální redakční obsah

Poslední jmenovaný okruh je vyhrazen pro čerstvé novinky. Jak řekla na tiskové besedě novinářům šéfredaktorka TV Architect Nina Fibigerová, aktuální redakční obsah bude denně informovat o oborovém dění doma i ve světě.
„Snažili jsme se, aby zde každý našel, co potřebuje. Cílovým divákem je ten, kdo se zajímá o moderní technologie a trendy ve stavitelství, není mu lhostejné prostředí, ve kterém žije a jaké stavby ho obklopují, rád poznává nová místa a je zvědavý – nestačí mu pouze základní informace, ale chce znát podrobnosti i příběhy, které se skrývají za zdánlivě nehybnými stavbami…“ dodala Fibigerová.

Jedinečný seriál a World Architecture Festival

Do začátku mj. přichází TV Architect s lákavým seriálem pod názvem „ Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše“. Známý publicista, moderátor a historik architektury Ing. arch. Zdeněk Lukeš představí divákům z široké veřejnosti málo známé stavební unikáty a není pochyb o tom, že leckdy svými příspěvky rozšíří obzory i na slovo vzatým odborníkům.

Architekt Zdeněk Lukáš, autor jedinečného seriálu
Architekt Zdeněk Lukáš, autor jedinečného seriálu

V polovině listopadu tohoto roku se v Berlíně koná mezinárodní festival o architektuře – World Architecture Festival Berlin, kde se sejde špička světové architektury a TV Architect je mediálním partnerem této akce. Již nyní se tedy můžeme těšit na zpravodajství z tohoto svátku mezinárodního stavitelství. Více na: www: tvarchitect.comPřipravil Ivan Černý
Foto archiv TV

Na foto v záhlaví realizační tým TV Architect; poslední zprava autor myšlenky a podnikatel Pavel Basl

Populární články

Související články

FilmyTéma dneUmění

Další triumf českých sklářů!

Po takových unikátních projektech, jakým byl kupříkladu osmitunový skleněný sarkofág pro dánskou...

DivadloFilmySpolečnost

Jedenáct českých umělců v Síni slávy

Umělecké sdružení Artes už po šesté rozdávalo ocenění Mistr zábavního umění! Emoce, dojetí...

FilmyKnihyNovinky

Labutí Burianova píseň

Na předvánoční trh přichází kniha Ivana Černého, která potěší. Hlavně starší čtenáře,...

CestováníFilmyGurmánSpolečnost

Bobule konečně vyrazily do světa

Lépe řečeno do našich kin. Dlouho čekávaná premiéra závěrečného dílu úsměvné filmové...