Úvod Móda Sportovci si na olympiádu navrhli vlastní kolekci oblečení. Její část bude k dostání i pro fanoušky.
MódaNákupySport

Sportovci si na olympiádu navrhli vlastní kolekci oblečení. Její část bude k dostání i pro fanoušky.

39

Společnost Alpine Pro je oficiálním partnerem Českého olympijského týmu již od roku 2009. Na přípravě kolekcí návrháři vždy spolupracují se sportovci, kteří olympijské oblečení testují během svých tréninků. Tentokrát poprvé olympijský set doslova spoluvytvářeli hned čtyři ambasadoři, a to šéf olympijské výpravy Martin Doktor, skikrosař Tomáš Kraus, běžkyně Kateřina Neumannová a veslař Ondřej Synek. Symbolem, který se spolu s dalšími prvky prolíná celou kolekcí, je číslovka 100, která symbolizuje sto let od založení Československé republiky.

Print-triko

V únoru naše reprezentace vyrazí na další zimní olympiádu, která se bude konat v jihokorejském Pchjongčchangu. Společnost ALPINE PRO oblékne všechny olympioniky již popáté. Příprava olympijské kolekce je vždy náročná a musí zohlednit všechny moderní trendy, požadavky sportovců, funkčnost oblečení, kvalitu materiálů a jeho zpracování a v neposlední řadě i brát v potaz klimatické podmínky v zemi, ve které se olympiáda koná. Nejinak tomu bylo i u zbrusu nové kolekce pro rok 2018, jejíž představení proběhlo v pražském Mánesu.  Nejdůležitějším aspektem však zůstává fakt, aby oblečení co nejlépe splňovalo požadavky sportovců, a proto byli sportovci přizváni i k tvorbě nové kolekce, kterou spoluvytvářeli několik měsíců s návrháři společnosti Alpine Pro.

Péřové-bulndy

Dvojnásobný mistr světa ve skikrosu Tomáš Kraus se podílel na vývoji a výrobě svrchních vrstev oblečení, tedy nejviditelnějších částí celého outfitu. „Spolupráce na kolekci mě nesmírně bavila, jelikož jsem pracoval se super lidmi a zároveň jsem mohl vytvořit něco, co nemá obdoby. Co se týče bundy pečlivě jsem vybíral a rozmýšlel všechny potřebné detaily a vychytávky, které by měla mít. Finální návrh jsem složil z ověřených bund, ve kterých jsem odjezdil několik sezón, a z každé si vzal to nejlepší. Základním požadavkem bylo, aby byla teplá, a na základě toho jsme přistoupili k péřové bundě. Do designu jsem zasahoval minimálně, věnoval jsem se spíše funkční stránce. Kdybych měl na nové bundě vypíchnout jednu věc, byla by to určitě uživatelská příjemnost, to znamená, že ta bunda je krásně nositelná, funkční, teplá a prostě příjemná. U tmavě modrých kalhot bych zase rád vyzdvihnul jejich skvělou barvu a dokonale padnoucí střih.“ Komentuje Tomáš Kraus novou kolekci, kterou si tak můžete dopřát i vy. 

Pletené rukavice, 399 Kč.
Pletené rukavice, 399 Kč.
Pánský svetr, 1599 Kč.
Pánský svetr, 1599 Kč.
Pánská bunda, 2599 Kč.
Pánská bunda, 2599 Kč.
Olympijský batoh, 1399 Kč.
Olympijský batoh, 1399 Kč.
Nákrčník, 249 Kč.
Nákrčník, 249 Kč.
Dámské triko, 399 Kč.
Dámské triko, 399 Kč.
Dámské triko, 399 Kč.
Dámské triko, 399 Kč.
Dámská čepice, 599 Kč.
Dámská čepice, 599 Kč.
Čepice Rašklovka, 399 Kč.
Čepice Rašklovka, 399 Kč.

Populární články

Související články

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...

KnihySport

Co dnes dělá sportovní novinář a hokejový publicista – Jiří Stránský

Pražák Jiří Stránský se narodil 30. 1. 1963. První ze sudiček, stojících...

KnihySport

Kniha nejen do sportovních muzeí

Ale především pro fanoušky legendárního fotbalového pražského klubu je určena velkoformátová publikace...

NákupyTéma dne

Jak poznat falešné tenisky a oblečení?

Noční můrou každého, kdo se rozhodne pro pořízení značkových tenisek a oblečení,...