Úvod Hudba Caro Emerald – hvězda spojující kvalitní pop a swing, noblesu Hollywoodu i Paříže, míří poprvé do Prahy
HudbaKultura

Caro Emerald – hvězda spojující kvalitní pop a swing, noblesu Hollywoodu i Paříže, míří poprvé do Prahy

34

Šarmantní zpěvačka holandského původu, sršící ženskou energií, které leží u nohou prestižní světová koncertní pódia, zavítá v únoru do České republiky. Caro Emerald po domácí premiéře v roce 2016, jako jedna z hlavních hvězd festivalu Colours of Ostrava, přijede do Prahy a vystoupí ve velkém stylu 19. února ve Foru Karlín v rámci svého světového turné pod názvem Emerald Island Tour.

Caro Emerald (2)Styl Caro Emerald mísí chytře pop, swing a taneční jazz, potkává se tu živočišné tango i latina, ska, dub step, funk i hip hop. Zpěvačka zvítězila v rodném Holandsku i nad Michaelem Jacksonem, její debutové album Deleted Scenes From The Cutting Room Floor překonalo letitý rekord jeho Thrilleru a vydrželo na čele prodeje v Holandsku stěží uvěřitelných 27 týdnů. To znamenalo úspěšný start celosvětové kariéry. Jen letos ve Velké Británii již prodala na 150 000 vstupenek na 90 koncertů, což jí letos vyneslo prestižní UK Live Award, má za sebou vyprodané koncerty napříč celou Evropou, USA, Japonskem, znají ji i v Jižní Koreji. Caro Emerald již pokořila tak ikonické sály, jako je londýnský Royal Albert Hall, pařížskou Olympii, amsterdamské Paradiso nebo berlínskou Olympiahalle. A konečně nyní zamíří se svým skvělým bandem poprvé do Prahy. Koncert, který byl pro velký zájem přesunut z klubu SaSaZu do Fora Karlín, se bude konat 19. února 2018.

Suverénní hlasový projev, sex appeal a charisma jsou poznávacími znameními zpěvačky, jejíž hudba tvoří oblouk mezi tradicí minulého století a současností. Sama se dokázala obklopit skvělými instrumentalisty a jemná elektronika si tak rozumí s atmosférou filmů z 30. a 40. let 20. století nebo pařížských kabaretů. To je možná důvod, že ji mnozí fanoušci a někteří kritici přirovnávají k britské Adele nebo Amy Winehouse. Fanoušci ji často srovnávají  s oblíbenou, podobně spontánní Zaz a příznivci módního elektroswingu zase přiznávají, že energií a uhrančivostí mnohdy předčí i poněkud neosobní zvuk i projev podobně slavného Parov Stelar z Rakouska. Caro Emerald je originální a její četné publikum ji za to miluje.

Populární články

Související články

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...

Kultura

Haló, paní Bohunko…

Populární pražská AA-gallery výtvarného umění v Domě u Černohorských na Újezdě je...

HodinkyKultura

Výstava hodinek na pražském Žofíně 20.-21. října

Hodinky jsou pro mnoho mužů jediným krášlícím prvkem. Můžeme k nim ještě počítat...