Úvod Móda Pražský Fashion Week je tady!
MódaNávrháři

Pražský Fashion Week je tady!

30

Jarní edice Mercedes-Benz Prague Fashion Week i tento rok nabízí bohatý program. V rámci módního týdne by každý návštěvník neměl opomenout navštívit unikátní prostor Bibloo Concept  Store, který se nachází ve 4. patře OD Kotva.

Po celou dobu trvání módní události v Praze probíhá v prostorách concept storu Czech Designers Market by Bibloo. Originální market s modely sedmnácti českých a slovenských návrhářů nabízí oblíbené kousky z jejich atelierů, které si můžete prohlédnout a zakoupit až do 26. března. Na jednom místě je možné vybírat z kolekcí těchto talentovaných a úspěšných návrhářů: Kateřina Geislerová, Lukáš Macháček, Petra Ptáčková, Michael Kováčik, Jakub Polanka x BIBLOO, LaFormela, Odivi, Adam Kost, Lukáš Krnáč, Monika Drápalová, Zdeňka Imreczeová, Miro Sabo, Lucie Pešková, Nehera, Monika Krobová, Noire a Lea Fekete.

Czech Designers Market by BIBLOO

Originální móda a design

Bibloo Concept Store je unikátní místo prezentující originální módu a design. V internetové verzi lze pak prémiovou módu vybírat až ze 130 módních značek. Kreativní prostor je určený jak pro zavedené nadnárodní značky, tak pro zajímavé návrháře, originální designové produkty nebo pro projekty, které mohou nastartovat své prodejní úspěchy. Kotva bude vždy kvalitní, inovativní a překvapivá. Místo, kde se budou chtít všichni setkávat. V kavárně s výhledem na Staré Město si můžete v klidu sdílet své příspěvky mezi jednotlivými módními přehlídkami fashion weeku nebo se kochat módními kousky se sklenkou exkluzivního šampaňského Mumm, který je partnerem Czech Designers Marketu by Bibloo.

Lukas Machacek_Czech Designers Market by BIBLOO

Minimalismus Lukáše Macháčka

V Bibloo se můžete setkat i se samotnými designéry jako například u příležitosti zahájení módního marketu, kterého se osobně účastnili Lukáš Macháček, Kateřina Geislerová, Miro Sabo, Petra Ptáčková a Vojtěch Stříbrský zakladatel značky Noire. Talentovaný Lukáš Macháček je znám svým osobitým minimalistickým a nadčasovým street stylem s prvky rebelie. Boří klasickou krejčovinu v podobě nezačištěných okrajů a převrácených švů. Jeho kolekce pro ženy i muže jsou nositelné věci určené pro každodenní nošení. „Máme tady na prodej naše runwayové kousky, protože Biblio Concept Store má vyšší klientelu. Já zde prodávám celoročně, takže klientelu Concept storu znám a na základě toho jsme udělali selekci věcí pro Czech Designers Market by Bibloo a doplnili jsme ještě více basic kousků i modelů z exkluzivních kolekce LV6 vytvořenou ve spolupráci s Lukášem Váchou,“ uvedl Lukáš Macháček.

Katerina Geislerova_Czech Designers Market by BIBLOO

Ženské siluety Kateřiny Macháčkové

Kateřina Geislerová patřící mezi špičku českého návrhářství. „Tvořím zdánlivě klasické modely,  které až na druhý pohled odhalují svoji moderní komplexitu. Miluji krejčovinu a propracované střihy, záleží mi na nejmenším detailu. Tvořím velice ženské siluety a ženy, které si vyberou moji módu jsou sebevědomé a jsou rády středem pozornosti. Mají smysl pro detail. Modely, které jsem vybrala pro originální fashion market v Kotvě jsou z mé ikonické konfekční řady skládající se z kalhot, sukní, šatů, topů a kabátů,“ nastínila svou volbu modelů Kateřina Geislerová.

Petra Ptackova_CzechDesigners Market by BIBLOO

Výtvarná estetika Petry Ptáčkové

Originální a kreativní Petra Ptáčková má na tuzemské módní scéně neochvějné místo. Už během studií začala svou kouzelně výtvarnou estetikou dobývat svět. Ke své tvorbě Petra Ptáčková řekla: „Vše je založené na ruční práci. Mám ráda grafické prvky, které používám a jsou vždy mým návrhem. V mých modelech je multifunkčnost. Baví mě, když móda nemá pouze nesmyslný prvek, ale opodstatnění, což mi dává možná určité bariéry v tvorbě, ale i to je právě věc co mě v závěru moc baví. Mám ráda dekonstrukce, obecně šňůry, které modelům dodávají na variabilitě a je tam cítit uvolněnost, kreativita a rozevlátost. Což vlastně popisuje mě samotnou. Biblio Concept Store je zajímavý prostor a to, že tady je možnost i pro české návrháře, z toho mám velkou radost.“

Miro Sabo_Czech Designers Market by BIBLOO

Experimentátor Miro Sabo

Slovenský designér Miro Sabo vytváří elegantní dámské ready-to-wear kolekce. „Mé klientky jsou hodně různorodé. Já velmi rád experimentuji s novými věcmi, ta škála zákaznic je proto velmi široká. Pro moji tvorbu je typická změna, zkouším nové kombinace, barvy a tvary. Ženy, které si kupují mé modely většinou specifikuje to, že mají nějakým způsobem povědomí o umění, designu a módě a ví, co kupují. Každý model z mé tvorby je velmi specifický a má vždy nějaký zajímavý detail. Intuitivně jsem vybral modely, které by zde mohly fungovat. Celkem je tady kolem 25 kusů. Miluji proužek a košilovinu. Dělám jednoduché věci, ale mají zajímavý twist, detail, co osloví. Biblio Concept Store je originální open space, je tu hudba a je to živé což je skvělé,“ uvedl k projektu Miro Sabo.

Populární články

Související články

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...

MódaSpolečnostTéma dne

Maestro Žorž Rovalis v Praze

Holiči a kadeřníci, vizážisté, filmaři a především ženy a dívky, toužící státi...

MódaMódní trendyNákupy

Elegantní i poslední den v roce

23Konec roku je ve znamení oslav a šampaňského. Všechny ženy touží po...

LifestyleMódaMódní trendyNákupy

Připravte se na období večírků a plesů se značkou Reserved

Reserved vítá sezónu vánočních večírků a novoročních plesů s capsule kolekcí, která...