Úvod Společnost Když ruce pracují srdcem
Společnost

Když ruce pracují srdcem

27

Již po třetí kadeřník Honza Kořínek se svým týmem rozdával peníze v projektu Když ruce pracují srdcem. Tentokrát se podařilo sehnat téměř půl milionu korun. Do letošního ročníku zapojilo sedm známých tváří, které nějakým způsobem spolupracují právě s kadeřníkem Honzou Kořínkem.

Charitativní projekt Když ruce pracují srdcem má za cíl podpořit neziskové organizace, nebo konkrétní jednotlivé příběhy lidí, které jsou spojené s VIP osobnostmi, jež se staly tvářemi našich vlasových kolekcí. „Je to pro mě radost, mám opravdu skvělý pocit, že naše práce a spolupráce se známými osobnostmi může někomu dalšímu pomoci. Letos jsme v našem projektu opět měli příběhy, které tu pozornost opravdu potřebovaly,“ říká oblíbený a uznávaný kadeřník Honza Kořínek.

marie-dolealov

Společně s ním šly do projektu herečky Marie Doležalová, Markéta Stehlíková, Eva Burešová, Barbora Mottlová, zpěvačka Mariana Prachařová a také modelky Monika Leová a Veronika Kašáková. „Přebírat šek na krásných stotisíc korun pro mě byla velká čest, moc si toho vážím a jsem přesvědčená, že v Mobilnímu hospicu Ondrášek budou mít z této částky obrovskou radost. Nikdy by mě nenapadlo, že se podaří sehnat tolik peněz,“ děkuje herečka ze seriálu Ulice Markéta Stehlíková.

veronika-kakov-2

Podobně se raduje i herečka a tvář salonu Honza Kořínka Marie Doležalová. Ta, jako patronka sbírky Pomozte dětem, převzala šek na 199.000 Kč. „Je skvělé, že budeme moci Kuře zase o něco více zviditelnit. Jsem moc ráda, že už po třetí si pro Kuře z této akce něco odnáším,“ vzpomíná Marie. „Nikdy nevíte, do jaké situace se můžete dostat vy, a mě to přijde naprosto samozřejmé. Je to to nejmenší, co pro někoho dalšího můžu udělat. Nepřemýšlela jsem ani minutu, když mě Honza oslovil,“ říká zpěvačka a herečka Barbora Mottlová.

markta-stehlkov-2

Princip celé charity spočívá v tom, že Honza Kořínek osloví známé osobnosti, se kterými spolupracoval, dostane souhlas s tím, že může jejich fotku zpeněžit nebo proměnit v dar a pak začíná kolečko shánění prostředků. Známé tváře pak samy rozhodnou, kam pomoc poputuje. „Daří se nám tento projekt realizovat již po několikáté. Celkově jsme za tři roky rozdali už více než 1.200.000 Kč. Jsem nesmírně pyšný na to, kolik krásných lidí máme okolo sebe. Protože velkými dárci jsou i naše klientky, které mají velké srdce, za to jim děkuji a moc si jich vážím,“ shrnuje Honza Kořínek.

Populární články

Související články

Společnost

Hold fotbalové legendě

Nové pražské nakladatelství Vzděláním a sportem k sebevědomí potěšilo (nejen) milovníky bezesporu...

SpolečnostUmění

Za jedinečnou krásou vitráží…

…  se můžeme vydat koncem měsíce září na Karlovarsko, do obce Lubenec...

DivadloHudbaKnihySpolečnostUmění

Ocenění nositelů dobré nálady

V mediální smršti kolem letošního ročníku Thálie, udělované od roku 1994 Hereckou asociací...

Společnost

Neuvěřitelná výdrž Jiřího Suchého

V roce 1931 u nás ještě vládl jako prezident Tomáš Garrigue Masaryk, v Duchcově...