Úvod Lifestyle Gurmán Je libo ochucený gin?
Gurmán

Je libo ochucený gin?

28

Ochucené giny a zejména ginová mixologie se v posledních letech těší velké popularitě. Beefeater, celosvětově nejoceňovanější značka ginu, přichází s novinkou Beefeater Pink, prémiovým inovativním ginem, který nabízí zcela nový chuťový zážitek. Propojení přírodního jahodového aroma se svěžím citrusem a typickou chutí nahořklého jalovce dalo vzniknout chutnému a osvěžujícímu ginu s jasně růžovou barvou.  

Beefeeater PINK_visual

Beefeater Pink je vyráběn a destilován v Londýně pod dohledem master distillera Desmonda Payna, průkopníka ve světové výrobě ginů. Při tvorbě se Payne inspiroval kreativitou a tvůrčí zvědavostí zakladatele značky Beefeater, Jamese Borrougha. Původním povoláním lékárník, Borrough během svého působení na pozici palírníka vyrobil nespočet skvělých lihovin, jako jsou malinový gin, cherry brandy, British Brandy, či mátové bittery. Beefeater pokračuje v jeho vášni propojovat kvalitní řemeslnou práci s experimentováním a představuje tento nový, přírodně ochucený jahodový gin pro novou generaci konzumentů. Ti stále častěji vyhledávají zajímavé a komplexní chutě, proto je Beefeater Pink pro své lahodné tóny, originalitu a jasnou barvu lákavou alternativou ke klasickému ginu.

1MB_Beefeater_pink your drink

Omamná jahodová vůně 

Beefeater Pink voní po čerstvých jahodách, které jsou cítit také v chuti a perfektně doplňují nahořklou chuť rostlinných složek, tzv. botanicals, zastoupené zejména jalovcem. Svěží tóny citrusových plodů pak pomáhají dotvořit skvěle vyváženou chuť ginu. Nejlépe chutná smíchaný s tonikem v osvěžujícím drinku Pink&Tonic. Pro jeho přípravu je potřeba sklenice plná ledu s 5 cl Beefeateru Pink, dolitá 15 cl tonicu a dozdobená plátky jahod. Vychutnat Beefeater Pink si lze i samotný na ledu či s rose lemonade, vždy doplněný o čerstvé nakrájené jahody.

1MB_Beefeater_pink_bottle_front

Tradice versus moderní pojetí 

Pro zdůraznění světle růžové barvy je gin umístěn v průhledné láhvi, ozdobené logem s graffiti v šablonovém výtvarném stylu stencil art. Láhev zachycuje kontrast mezi tradičním a moderním, jež je typické pro Londýn, domovinu značky Beefeater. Beefeater Pink je první inovací uvedenou nově vzniklým subjektem The Gin Hub, který propojuje tři oceňované a průkopnické značky ginu skupiny Pernod Ricard: Beefeater, Plymouth a Seagrams’s gin. Eric Sampers, ředitel značky Beefeater k novému růžovému ginu říká: „Beefeater Pink vskutku zachycuje to, čím se gin v posledních letech stal – moderní kategorií spiritů plnou života, inovace a barev, ve které se spotřebitelé nebojí vzepřít se konvencím. Destilovaný v Londýně, Beefeater Pink představuje ducha tohoto velkoměsta, kde se právě konvence a modernost vzájemně doplňují.“

1MB_Beefeater_pink_bottle_side

Populární články

Související články

GurmánKnihy

Unikátní kuchařka snadných receptů orientální kuchyně

Kavkaz, speciálně Gruzie, se honosí jednou z nejoceňovanějších kuchyní světa. Po staletí...

GurmánKnihy

Unikátní kuchařka základních receptů orientální kuchyně

Kavkaz, speciálně Gruzie, se honosí jednou z nejoceňovanějších kuchyní světa. Po staletí...

GurmánUměníVýstavy

Za dobrým vínem a…

… výborným výtvarným uměním zve požitkáře všeho druhu známá pražská vinárna U...

CestováníFilmyGurmánSpolečnost

Bobule konečně vyrazily do světa

Lépe řečeno do našich kin. Dlouho čekávaná premiéra závěrečného dílu úsměvné filmové...