Úvod Luxus Hodinky Kouzelný svazek italského šperkařského mistrovství a švýcarského hodinářského génia
HodinkyLuxus

Kouzelný svazek italského šperkařského mistrovství a švýcarského hodinářského génia

29
102947 DVP37PHGDLTBSK DIVA’S DREAM
Diva Finissima Minute Repeater jsou hodinky, které oslavují umění svým libým zvukem – a také sto let „svazku“ hodinářství a šperkařství, a skládá tomuto výročí poctu v podobě odvážného zasazení drahokamů a číselníku zdobeného zlaceným lakem Urushi.
V jejich srdci tepe nejtenčí minute repeater (mechanismus zajišťující akustické oznamování času) v dámských hodinkách na světě. Finissima je inovovanou verzí slavného strojku, Finissimo Minute Repeater, který značka Bvlgari představila v rámci své modelové řady Octo na výstavě Baselworld v roce 2016. Tento strojek, držitel mnoha rekordů, byl vyvinut a vyroben mistry hodináři této italské značky v jejích dílnách v Le Sentier.
102839_002_ful
Tento hodinářský zázrak oslavuje první hodinky jako luxusní šperk, které značka Bvlgari uvedla na trh poprvé v roce 1918. Jednalo se o úchvatné platinové hodinky osázené velkolepými diamanty. Od té doby se značka Bvlgari zavedla, zejména se svými řadami Serpenti a Lvcea, jako jedna z předních značek v segmentu luxusních dámských hodinek.

102839 DVP37C11GL/9MRXT DIVA’S DREAM

První Diva Finissima cudně skrývá svoji schopnost křišťálově čistého zvuku, kterým oznamuje čas – ale tuto schopnost snadno odemknete otočením drahokamem jako kouzleným prstenem. Tyto hodinky měří plynoucí čas vzácně elegantním způsobem a jejich charakter šperku vyjadřuje výjimečnou osobnost, která se skrývá uvnitř – Diva Finissima světu připomíná, že značka Bvlgari se již sto let věnuje tomuto ušlechtilému umění.
102839_001_ful

Vznešené a noblesní hodinky Diva Finissima se chlubí mimořádně tenkým pouzdrem z 18karátového růžového zlata o průměru 37 mm. Atraktivní design je změkčen zkosenými nožkami, jejichž svůdné křivky zdobí diamanty v briliantovém výbrusu, zatímco otočná korunka z 18karátového růžového zlata, v níž je zasazen velkolepý fasetovaný diamant, funguje jako kontrapunkt k jemně zaobleným tvarům. Jsou nejlepším zástupcem své třídy a patří do kolekce, která již mnohokrát nabídla různé variance na téma luxusu, uměleckého řemesla a elegance. A právě proto si tyto hodinky zaslouží „tvář“ z laku Urushi v duchu té nejlepší japonské tradice.

102839_003_cre

Tento lak lze svěřit pouze nejzkušenějším řemeslníkům, kteří jsou obeznámeni se všemi specifiky této řemeslné techniky. Po celý jeden měsíc je na číselník aplikováno přibližně deset vrstev rostlinného lesklého laku. Tato operace vyžaduje pevnou ruku pro jisté tahy štětcem a 48 hodin na sušení, po kterém následuje přesné a jemné leštění bavlněným polštářkem a práškem z jelení rohoviny.

102947 DVP37PHGDLTBSK DIVA’S DREAM

Fénix vzlétl z popela 

Legendární karmínový pták, který se znovu zrodil z popela…Fénix symbolizuje cyklus života, smrti a reinkarnace a zároveň nadčasovou ušlechtilost. Jeho sytě barevné peří zdobí nové hodinky řady Divas’ Dreams od Bvlgari, uvnitř kterých se skrývá fascinující komplikace tourbillon. Divas’ Dreams čerpá inspiraci z věčné krásy města Řím, a zejména z ornamentů mozaiky v termálních lázních Caracalla, které reinterpretuje velmi moderním způsobem. Geometrický, ale přesto rozevlátý motiv okvětního lístku, který se stává jedním z ikonických prvků Bvlgari, dokonale doplňuje kulaté pouzdro hodinek, do něhož vnáší smyslnost evokující múzy, které jsou věčnou inspirací značky. Hodinky Divas’ Dreams Phoenix ztělesňují samotnou podstatu této řady.

102947_001_cre

Elegantní pouzdro chrání strojek, který je tenký a delikátní, stejně jako částečně skeletový ručně malovaný číselník s motivem fénixe vylétajícího z plamenů. Číselník je výsledkem několika dnů řemeslné práce. Jeho výrazné a okázalé barvy – od červené přes oranžovou, až po jemně gradované odstíny – vytvářejí dokonalý kontrast prostoupený modrými akcenty. Legendární pták se objevuje i na vnitřním obvodu tenkého pouzdra z 18karátového zlata s lunetou osázenou diamanty. Jako kdyby spočinul na samotném tourbillonu, jehož nepřetržitý chod je stále viditelný.

Tyto úžasné hodinky vyrobené kombinací řemeslných technik vycházejí v přísně limitované edici 50 kusů.

Populární články

Související články

HodinkyKultura

Výstava hodinek na pražském Žofíně 20.-21. října

Hodinky jsou pro mnoho mužů jediným krášlícím prvkem. Můžeme k nim ještě počítat...

Hodinky

Pouzdro z kávových kapslí

Kávě, tomu božskému nápoji, holduje většina z nás. To je na místě...

HodinkyLuxusSpolečnost

Značka HUBLOT uspořádala slavnostní večer Hublot Sapphire Night

Švýcarská hodinářská značka Hublot uspořádala pro své přátelé a významné klienty slavnostní večer...

LuxusŠperky

Chanel představuje novou kolekci šperků COCO CRUSH

Kolekce, v níž najdeme jednoduché prsteny a náramky, je inspirování pro Chanel...