Úvod Móda Kolekce Louis Vuitton x Grace Coddington
MódaMódní trendy

Kolekce Louis Vuitton x Grace Coddington

26

Značka Louis Vuitton má ve své novodobé historii již dlouhou tradici kolaborativních projektů s různými osobnostmi z řad umělců jako například Jeff Koons, Stephen Sprouse a Yayoi Kusama. Všichni dostali možnost vtisknout svoji „originální stopu“ legendárnímu Monogramu.

72

Nyní je na řadě proslulá Grace Coddington, která pro značku Louis Vuitton se svým charakteristickým stylem navrhla ve spolupráci s Nicolasem Ghesquièrem kompaktní, ale ucelenou kolekci koženého zboží, doplňků, bot a oblečení přímo inspirovanou její velkou láskou ke kočkám.

14

V kolekci objevují motivy jejích milovaných perských koček – Pumpkin a Blanket – a psa Léona, který patří Nicolasovi Ghesquièrovi. Zvířátka, která nakreslila Grace, skáčou po poli oranžových „monogramů“. Zvolená barevnost odkazuje na její vlasy barvy ohně. Přivítejte novou kapitolu v příběhu značky Louis Vuitton: kolekci Catogram.

11

V kolekci Catoram se snoubí tvůrčí šarm s precizním řemeslným zpracováním, které je pro značku Louis Vuitton typické: kabelky mají podšívku s iniciálami a vzorem myší; štítek na zavazadla má dokonale začištěné spoje. Jedna z produktových řad kolekce, Cats On Leather, naprosto věrně reprodukuje zvířecí vzory v několika barvách na přírodní kůži v excentrické interpretaci klasického savoir- faire.

71

Kabelky řadící se k nové klasice značky (například Petite Malle nebo City Steamer) a ikonické modely (Speedy či Neverfull) se prezentují v nové podobě. I vlněné deky a nylonové deštníky z kolekce Catoram mají punc originálního módního manifestu. Je to jako závan svěžího větru: společenské kabelky dostaly tvar ležící kočky nebo sladce se usmívajícího psíka. Luxusní pyžama a negližé byla povýšena na elegantní denní oblečení.

147

Tato odvážná rebelie je samozřejmě zcela v duchu subversivního stylu Grace a Nicolasovy fascinace excentriky. Jako společný jmenovatel zde funguje jejich sdílená láska ke zvířatům.Nadčasový luxus oživený hravým duchem; objekty, které vás budou všude doprovázet jako věrná zvířátka. Kolekce Louis Vuitton X Grace Coddington bude v prodeji od listopadu 2018.

 

Populární články

Související články

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...

MódaSpolečnostTéma dne

Maestro Žorž Rovalis v Praze

Holiči a kadeřníci, vizážisté, filmaři a především ženy a dívky, toužící státi...

Módní trendy

Vánoční lucerničky pro radost dětí i dospělých

Jak známo, letitý zvyk zdobení vánočních stromků přišel do českých zemí s největší pravděpodobností...

MódaMódní trendyNákupy

Elegantní i poslední den v roce

23Konec roku je ve znamení oslav a šampaňského. Všechny ženy touží po...