Úvod Luxus Máte ráda boty? Christian Louboutin v Praze otevřel první butik!
LuxusNávrháři

Máte ráda boty? Christian Louboutin v Praze otevřel první butik!

27

První český butik Christiana Louboutina se nachází na rohu ulic Široká a Pařížská, která je tepnou pražského Starého Města. Ulice vznikly na přelomu 19. a 20. století po vzoru pařížských bulvárů.

181106_028-2

Butik navrhl architekt Tarek Shamma a mísí se v něm etnické a orientální vlivy, které si Christian Louboutin velmi oblíbil. Secesní dům odhaluje konstrukci sestavenou z jehlancových ornamentů, které inspirovaly alkovny fasády.

181106_147-HDR

Butik, v němž se mísí klasicismus s orientalismem, se otvírá do dámské části plné pestrých a intimistních barev a poté přechází do pánského prostoru, kde se pojí fantazie s mužností. Najdete tam ikonické znaky domu: oblouky, výklenky, podlahu pokrytou červeným kobercem a směsici tkanin a nových materiálů, které jsou tak charakteristické pro kolekce této značky.
Pod působivě vysokým stropem se nachází první salon, vyzdobený výklenky s motivy rubínových a zlatých lastur ručně tkaných firmou Le Manach. Sloupy jsoou zdobené keramikou představující bájnou faunu vytvořenou keramikem Jeanem Rogerem v pařížském ateliéru a skříňky s kuriozitami jsou obložené dlaždičkami azulejos z Portugalska, země, jejíž kultura je pro Christiana Louboutina zdrojem nekonečné inspirace.

Také pánský salon ukazuje nádheru francouzského řemeslného umění, a to ve formě tapety umělce-dominotiera Alexandra Poulaillona, která zobrazuje dobrosružství lemurů ve snové vegetaci. Velké závěsy z korálového sametu dodávají místnosti přívětivou atmosféru.

Od lodiček po tenisky, od večerních kabelek po batůžky, nový pražský butik vám ukáže dámskou i pánskou kolekci pro jaro-léto 2019.

181106_105-HDR 181106_191-HDR 181106_161-HDR

 

 

Populární články

Související články

HodinkyLuxusSpolečnost

Značka HUBLOT uspořádala slavnostní večer Hublot Sapphire Night

Švýcarská hodinářská značka Hublot uspořádala pro své přátelé a významné klienty slavnostní večer...

LuxusŠperky

Chanel představuje novou kolekci šperků COCO CRUSH

Kolekce, v níž najdeme jednoduché prsteny a náramky, je inspirování pro Chanel...

HodinkyLuxusŠperky

Ella Balinska, Nová ambasadorka Panthère de Cartier

Odhodlaná a svobodomyslná herečka Ella Balinska se připojuje ke klanu silných žen...

LuxusMódaMódní trendy

Originální botky? Jedině od Chanelu!

Také byste si daly, milé dámy, líbit, botky z kolekce Cruise collection...