Úvod Luxus Pozvánka do světa hodinek a šperků
LuxusŠperkyVýstavy

Pozvánka do světa hodinek a šperků

43

Pražská veletržní sezóna chystá hned v úvodu mimořádné překvapení! Již ve dnech 5. až 7. září se v prostorách PVA EXPO PRAHA uskuteční první akce podzimu. Premiérový souběh veletrhů HODINY A KLENOTY a FOR DECOR & HOME chystá pro návštěvníky opravdový unikát. Zcela poprvé se veřejnosti představí vzácný šperk, brož v podobě konvalinky.

Tento unikátní a první šperk od znovuotevření starých slovenských opálových dolů pochází z dílny společnosti Eston vlastnící světoznámou značku ELEN RUSSO. Vzácnou brož nesoucí název Konvalinka spatří oči veřejnosti exkluzivně na mezinárodním veletrhu hodin, hodinek, zlatých a stříbrných šperků HODINY A KLENOTY, který se koná ve dnech 5. až 7. září poprvé na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA a v souběhu s FOR DECOR & HOME.

Smaragdy, opály a brilianty 

List Konvalinky je zdoben smaragdem, do květinek jsou vloženy vzácné opály vytěžené ze starých slovenských opálových dolů, které jsou unikátem euroasijského kontinentu. Pohyblivé tyčinky v květech tvůrci doladili žlutým briliantem se stupněm čistoty VVS a tělo vyzdobili brilianty VS1. Předpokládaná cena vzácné brože se pohybuje na hranici 25 000 eur. Mimo jiné značka ELEN RUSSO se na veletrhu bude pyšnit nejen zmiňovanou broží, ale i výběrem toho nejlepšího z kolekce luxusních šperků z vlastní dílny.

Zručnost, preciznost a nápaditost

Návštěvníci budou moci porovnat zručnost, preciznost a nápaditost. Hned dvě soutěžní klání budou na veletrhu k vidění. Tradiční soutěž ŠPERK ROKU – CZECH OPEN a nově mezinárodní soutěž SLOVAKIA OPAL JEWELLERY s použitím slovenského opálu, kde kromě odborné poroty mohou hlasovat o nejlepší šperk i samotní návštěvníci.

Luxus i křehká krása

V rámci akce se představí ale i další zajímavosti, například prezentace autorských šperků zlatníků zvučných jmen jako jsou Karel Votipka, Pavlína Čambalová, Štepánka Kurfuřstová a další.

Populární články

Související články

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

UměníVýstavy

Od října do října

O stejnojmenné výstavní šňůře přední české výtvarnice Bohunky Waageové jsme se společně...

UměníVýstavy

Od Pocty recyklovanému papíru až k Fejsovým snům

V červnu tohoto roku oslavil své pětaosmdesátiny malíř Vojtěch Kolařík. Tento malíř nezaměnitelného...

UměníVýstavy

Deset svíček na želečském dortu

V loňském roce oslavila historická sýpka na jihu Čech proměněná z dobové zemědělské...