Úvod Výstavy Výstavní šance pro malíře i grafiky
Výstavy

Výstavní šance pro malíře i grafiky

27

Kutnohorská umělecká agentura ArcusGallery a vydavatelství Globus International připravují na září 2019 výstavu Hory Kutné v umění výtvarném. Vernisáž proběhne ve výstavní síni místního knihkupectví a galerie Kosmas na Komenského náměstí od 17:30 hodin ve čtvrtek 5. září 2019.vyzva_3

Součástí výstavy bude již tradiční dobročinná aukce, jejíž výtěžek pořadatelé věnují občanskému sdružení Belveder, jehož prvotním cílem je záchrana – sanace a zakonzervování současného stavu – kaple sv. Jana Křtitele na vrchu Vysoká.
Prodejní výstava představí oleje, akryly, kresby, grafické listy, fotografie, skleněné i keramické plastiky, faksimile a pohlednice zhruba třicítky českých výtvarníků a výtvarnic. Vyjmenujme jich alespoň několik: Josef Krčil, Čestmír Pechr, Pavel Sukdolák, Tomáš Bím, Veronika Holá, František Leták, Richard Knot, Jaromír Procházka, Jitka Rudolfová, Jiřina Stupková, Vladimír Císař, Vlastimil Bareš, Radek Černovský, Jiří D. Dostál a další…
ArcusGallery by ráda doplnila základní fond výstavy o další výtvarná díla s tématikou Kutné Hory. Hledáme proto malíře, kreslíře, grafiky, fotografy či sochaře, kteří by svými výtvarnými díly připravovanou výstavu rozšířili a obohatili. Stejně tak rádi přijmeme do zápůjčky po dobu trvání výstavy Hory Kutné v umění výtvarném, tedy do středy 2. října 2019, umělecké artefakty od soukromých osob.

vyzva_perex
Více informací Vám poskytneme a na Vaše případné otázky ochotně odpovíme telefonicky (722 711 226) nebo mailem (moravec@art-tour.cz).

Autor: MiM
Zdroj snímků: i-passage.cz

Populární články

Související články

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

UměníVýstavy

Od října do října

O stejnojmenné výstavní šňůře přední české výtvarnice Bohunky Waageové jsme se společně...

UměníVýstavy

Od Pocty recyklovanému papíru až k Fejsovým snům

V červnu tohoto roku oslavil své pětaosmdesátiny malíř Vojtěch Kolařík. Tento malíř nezaměnitelného...

UměníVýstavy

Deset svíček na želečském dortu

V loňském roce oslavila historická sýpka na jihu Čech proměněná z dobové zemědělské...