Úvod Lifestyle Gurmán Odstartujte zimní rána s chutí! Vyzkoušejte skvělé snídaně s kaki Persimon Bouquet
GurmánTrendy zdraví a krásy

Odstartujte zimní rána s chutí! Vyzkoušejte skvělé snídaně s kaki Persimon Bouquet

34

Oranžové ovoce s nevšedním názvem kaki je ideální společník pro chladná podzimní a zimní rána. Tento šťavnatý plod je totiž plný sladké chuti, energie a zdraví díky velkému obsahu vitamínů, minerálů a vlákniny. A kromě toho v něm nenajdete pecky a snadno se krájí.

Kaki Persimon Bouquet 5

Díky tomu ráno ušetříte cenné minuty. Kaki Persimon Bouquet je proto ideální ovoce k snídani. Právě v těchto dnech dozrává na slunných svazích kolem španělské Valencie a míří k nám. Dopřejte si čerstvé kaki v lahodných a zdravých snídaňových receptech pro dva.

Zimni smoothie s kaki 2Zimní smoothie s kaki

Příprava tohoto smoothie vám zabere sotva deset minut. A co zbyde od snídaně stačí vzít s sebou ke svačině. Skořice a zázvor vás v zimě pěkně prohřejí a kaki dodá skvělou chuť. Na recept si připravte:

4 kaki Persimon Bouquet

1 lžička skořice

½ lžičky kurkumy

1 lžíce nakrájeného čerstvého zázvoru

1 lžíce medu

šťáva z 1 citronu

šťáva z 1 pomeranče

250 ml mandlového mléka

Nakrájejte kaki Persimon Bouquet na menší kousky. Není potřeba loupat, protože i slupka obsahuje zdraví prospěšné látky. Kousky přendejte do mixéru. Přidejte skořici, kurkumu, zázvor, med, šťávu z citronu a pomeranče a mandlové mléko. Vše rozmixujte ve smoothie. Podávejte.

Mléčná ovesná kaše s kakiMlecna ovesna kase s kaki 1

Ovesná kaše je snídaňový evergreen. Díky kaki ale dostane novou jiskru. Připravit si můžete i veganskou variantu, stačí vyměnit běžné mléko za rostlinné a med například za javorový sirup. Nachystejte si:

1-2 kaki Persimon Bouquet

1 hrnek (o objemu 250 ml) ovesných vloček

3 hrnky mléka

špetka soli

špetka mleté skořice

1 lžíce medu

1 lžíce chia semínek

Do hrnce odvažte ovesné vločky, zalijte je mlékem, přidejte sůl, skořici a med. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a za občasného míchání vařte, dokud nevznikne kaše. Trvá to asi 10 minut. Poté kaši rozdělte do misek, navrch dejte nakrájené kaki Persimon Bouquet a zasypte chia semínky. Podávejte.

Chia pudink s kaki 2Chia pudink s kaki

Tuto snídani jako z trendy kavárny vykouzlíte hravě během chvilky – stačí si vzpomenout ještě večer na chia semínka. Ráno pak stačí už jen pár minut na vaření.

Potřebovat budete:

2 kaki Persimon Bouquet

200 ml mléka (může být i mandlové)

8 lžiček chia semínek

1 lžička třtinového cukru

1 lžička medu

špetka skořice

Připravte si chia pudink. Do větší uzavíratelné skleničky nalijte mléko, přidejte chia semínka a cukr. Uzavřete, promíchejte a nechte v chladu ideálně přes noc bobtnat. Sem tam ještě promíchejte. Druhý den nakrájejte kaki Persimon Bouquet, větší část dejte do hrnce, přidejte med a skořici, podlijte troškou vody a vařte za neustálého míchání doměkka. Poté rozmixujte. Přendejte na dno dvou menších skleniček. Navrch rozdělte nabobtnalý chia pudink a ozdobte čerstvými kousky kaki a můžete vše ještě zlehka posypat chia semínky.

Kaki másloKaki maslo 2

Tuto originální alternativu marmelády připravíte v cuku letu. Při servírování se pak budete moct pochlubit nečekaně skvělými chutěmi. Připravte si:

3 kaki Persimon Bouquet

šťáva z 1 citronu

šťáva z 1 pomeranče

1 lžíce kokosového oleje

pečivo na podávání

Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem, vyskládejte na něj na měsíčky nakrájené kaki Persimon Bouquet. Pečte dozlatova, asi 45 minut. Poté přendejte do hlubší nádoby, přidejte šťávu z citronu a pomeranče a kokosový olej. Vše rozmixujte ponorným mixérem do hladkého másla. Podávejte s pečivem.

Kaki Persimon Bouquet 4

 

Populární články

Související články

GurmánKnihy

Unikátní kuchařka snadných receptů orientální kuchyně

Kavkaz, speciálně Gruzie, se honosí jednou z nejoceňovanějších kuchyní světa. Po staletí...

GurmánKnihy

Unikátní kuchařka základních receptů orientální kuchyně

Kavkaz, speciálně Gruzie, se honosí jednou z nejoceňovanějších kuchyní světa. Po staletí...

GurmánUměníVýstavy

Za dobrým vínem a…

… výborným výtvarným uměním zve požitkáře všeho druhu známá pražská vinárna U...

Trendy zdraví a krásyWellness

Lázeňská sezóna 2021 zahájena!

Jako v ostatních případech, i světově proslulé Mariánské Lázně do toho svátku zdraví...