Úvod Lifestyle Cestování Místa, která léčí
CestováníKnihy

Místa, která léčí

27

Nové nakladatelství jménem Česká citadela nabízí čtenářům jedinečnou knihu z pera známé astroložky a spisovatelky Oliny Krumlovské, která potěší, pobaví a rozšíří nám obzory. Především nás ale pozve do tajuplných míst naší republiky. Vydejme se tam společně s tímto mimořádným (nejen) turistickým průvodcem v ruce.

„Nevěřím na nic nadpřirozeného a nevysvětlitelného,“ říká autorka v úvodu představované knihy, „věřím, že pro všechno – i pro ty rozumem nejméně přijatelné jevy – jednou najdeme vysvětlení, která budou tak jednoduchá a přirozená, že se nám budou zdát neuvěřitelné, proč jsme na ně nepřišli už dávno. Ve své knize se zabývám jevy, které objektivně existují, které však většinou oficiální věda neznává a při tom doufám, tak jako svého času Nikola Tesla, že přijde čas k jejich vysvětlení a objasnění…“

Motto: V den, kdy začne věda zkoumat nefyzikální jevy, udělá během jednoho desetiletí větší pokrok, než za všechnaIMG_3030 uplynulá století svého trvání.

Novinářka a publicistka PhDr. Olga Krumlovská je mj. i propagátorkou zdravého životního stylu. Již kvůli tomu nemohla přejít ve své široké tvůrčí paletě místa, která u nás působí na lidské zdraví pozitivně, povzbudivě až léčivě. Jsou to místa vhodná k procházkám, čerpání blahodárné energie, k meditacím nebo posezení s přáteli. V publikaci najdeme jak místa více méně známá, tak ta, o nichž se ještě mnoho neví i přes vzkvétající turismus po vlastech českých. Jak se zmiňuje v anotaci na zadní obálce knihy, najdeme zde léčivé studánky, kde nejhlubší je les, tajemné zříceniny i poutní místa, svatostánky i tajemné skalní útvary nebo romantické vyhlídky do kraje, které pohladí na duši
K tipům na výlet Oliny Krumlovské nalezneme i návod, jak se na takovém místě nejlépe nabíjet léčivou energií, zda cvičit jógu, sportovat nebo se jen posadit, relaxovat a vnímat přírodu kolem.
V knize nechybí ani rady, jak sami můžeme rozpoznat energii míst ve svém okolí, jak pracovat s kyvadlem, nebo vypozorovat z chování zvířat a vzrůstu rostlin, zda se nacházíme v zóně pro lidský organismus zdravě, nebo naopak škodlivé.

Tři části

Ta první je uvedena pod názvem Tajemné jevy, síly a vlivy očima předků, druhá Vybraná léčivá a tajemná místa, závěrečná část je nazvána Tajemné příběhy. V této souvislosti je třeba dodat, že představovaná kniha Olgy krumlovské volně navazuje na publikaci Zóny zdraví a života a je obohacena o nová místa a nové poznatky. Součástí publikace jsou i pověsti a příběhy z těchto míst, opředené zázraky nebo dokonce tajemnem. Působivé snímky z představovaných míst zdařile nafotografoval Miroslav Feszanic. Krumlovská ve jmenovaném nakladatelství vydala též knihu Léčivé byliny a pravidelně přispívá do zábavného měsíčníku o vážných věcech z Čech, Moravy, Slezska a Slovenska MY.

Více  na: www.ceskacitadela.cz

Ivan Černý
Foto archiv

 

Populární články

Související články

Knihy

Zcela výjimečná literatura

Na knihkupeckých pultech se v pyramidách překladového balastu jako příslovečný diamant v hoře hlušiny...

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...