Úvod Knihy Tak trochu jiné pohádky
Knihy

Tak trochu jiné pohádky

28

Usměvavou knížku s roztomilými ilustracemi vydalo v tento čas nakladatelství Olympia. To vedle prózy, literatury faktu,Cimicky obalka detektivek a dalších žánrů nikdy ve svém edičním plánu na dětské čtenáře nezapomíná a snaží se přinést to nejlepší, co jsou i současní autoři schopni nabídnout. Titul Tří kočky na cestách si jistě s radostí přelouskají jak prvnáčci, tak třeťáci. Těm nejmladším představovanou knížku mohou předčítat maminka s tátou, nebo babí s dědou. Výsledek bude vždycky stejný – děti se pobaví a objeví poté kouzlo vlastních chvil, strávených s literaturou.

Graficky velmi hezky vyvedená publikace doktora lidských duší a spisovatele Jana Cimického je i navzdory všeobecnému nedostatku papíru vydána v tvrdých deskách, má přes 170 stran čtivého textu a něžnou ženskou rukou ji ilustrovala talentovaná Alena Šmejkalová. Tři kočky na cestách jsou bezesporu jedním z nejhezčích dárků pod vánoční stromeček, který mohou malý čtenáři od Ježíška, potažmo rodičů dostat.

Začtěme se tedy spolu…

…znáte tři mluvící kočky, vážení? Ovšemže ano! Vždyť jsou největší atrakcí v cirkuse a všichni, i pan Kareš, u kterého bydlí, jsou z nich nadšeni. Blíží se Vánoce a cirkus bude mít volno. Všichni se rozjedou domů, aby mohli oslavit Štědrý den, ale na cestě je zastihne sněhová vánice. Cesty jsou zaváté a není vidět na krok. Celý cirkus tak uvízne vysoko v horách a nemůže pokračovat. Naštěstí se tam v pravou chvíli objeví horská chata! Mohou se tam na pár dní schovat. A tak se večer společně usadí u hořícího krbu, kde je příjemné teplo, a postupně si vypráví svoje zážitky a pohádky ze všech koutů světa. Vždyť toho s cirkusem tolik procestovali: A najednou tak za nimi ke krbu přicházejí staří známí, třeba Krakonoš nebo vodník Machulda!
Nevěříte? Přečtěte si tedy jejich vyprávění…

Ivan Černý
Foto nakl. Olympia

Populární články

Související články

Knihy

Zcela výjimečná literatura

Na knihkupeckých pultech se v pyramidách překladového balastu jako příslovečný diamant v hoře hlušiny...

KnihyUmění

Za psacím stolem s Karlem Sýsem

Jmenovaný umělec, se kterým jsme před krátkým časem hovořili, patří mezi nejlepší...

Knihy

Do jaké míry známe slovenskou historii?

Toť kardinální otázka, tykající se především našich spoluobčanů. Od listopadu devětaosmdesát minulého...

Knihy

Pouze pro silné nervy!

Jsou či nejsou? Toť otázka. Lidé mají pověrčivost v krvi. Od náboženských blouznivců...