Úvod Knihy Investice nejen pro bohy
KnihyTéma dne

Investice nejen pro bohy

28

Zajímá vás, jak investovat, ale nevíte, kde začít? Pak vám doporučujeme ilustrovanou publikaci Investice nejen pro bohy, kterou vydala společnost Amundi Czech Republic Asset Management, a. s. Kniha představuje svět investic v odlehčeném stylu, s nadhledem, v „lidštině“, bez investičního žargonu. Kniha odbourává mýty, které kolem investic panují, a předává základy udržitelného investování.

Češi mají i po třiceti letech od změny režimu velké investiční rezervy a společnost Amundi se jako největší evropská investiční společnost rozhodla toto změnit. V záplavě informací není vždycky snadné se vyznat, a tak si autoři zvolili cestu zábavného a atraktivního průvodce, který neobtěžuje čtenáře přívaly cizích slov ani krkolomnými slovními obraty. Naopak, kniha jde vždy jasně a stručně k podstatě věc i. O texty se postaral Martin Kavka, trefnými ilustracemi je doplnil Lukáš Fibrich, grafiku měl na starosti art Director Corporate Publishing Vladimír Trčka.Amundi_CZ_II vydani_TITULKA2Cílem publikace je alespoň částečně změnit to, jak Češi přemýšlejí o penězích. Investování považují většinou za superschopnost, díky které je možné pár korun měsíčně proměnit v miliony. To je ale výsledek, kniha se soustředí hlavně na to, aby čtenářům přiblížila proces, který k němu vede. Zároveň chce zbavit strachu nebo předsudků, vysvětlit základní investiční termíny, možnosti i strategie, přiblížit fungování fondů i akciových trhů a předvést příležitosti k pravidelným investicím už od několika korun. Autoři se netají riziky, která jsou s investováním spojená, jsou ale dané do kontextu. Autoři věří, že když bude investování oddémonizováno, pomůžeme to mnoha lidem, aby si zajistili prostředky pro důstojný a spokojený život i ve stáří.

Investice nejen pro bohy

Ilustrovaná publikace Investice nejen pro bohy s podtitulkem Stručný slovník investora, kterou vydala společnost Amundi Czech Republic Asset Management a.s., představuje svět investic v lehce odlehčeném stylu, s nadhledem, v „lidštině“, bez investičního žargonu. Čtenáře neobtěžuje přívaly cizích slov ani krkolomnými slovními obraty, vždy jde jasně a stručně k podstatě věci. Kniha odbourává mýty, kterém kolem investic panují, a předává základy udržitelného investování. Téma zpracoval autor Martin Kavka, v publikaci najdete promyšlené ilustrace Lukáše Fibricha a chytlavou grafiku Vladimíra Trčky. Knihu je možno zakoupit ve většině knihkupectví.

redakce

 

 

 

Populární články

Související články

Knihy

Zcela výjimečná literatura

Na knihkupeckých pultech se v pyramidách překladového balastu jako příslovečný diamant v hoře hlušiny...

KnihyUmění

Za psacím stolem s Karlem Sýsem

Jmenovaný umělec, se kterým jsme před krátkým časem hovořili, patří mezi nejlepší...

Knihy

Do jaké míry známe slovenskou historii?

Toť kardinální otázka, tykající se především našich spoluobčanů. Od listopadu devětaosmdesát minulého...

Knihy

Pouze pro silné nervy!

Jsou či nejsou? Toť otázka. Lidé mají pověrčivost v krvi. Od náboženských blouznivců...